Apple иска да навлезе в AI технология

Apple разработват своя собствена AI технология с кодовото име Apple GPT.

Apple притежават основа за AI, наречена Ajax, и малък екип от инженери, които са създали чатбот, който някои наричат „Apple GPT“, според доклада на Bloomberg News, но достъпът до чатбота е ограничен. Според доклада някои служители на Apple смятат, че компанията обмисля да обяви официално за AI програмата през следващата година.

Идеята за chatbot беше спряно за известно време поради опасения за сигурността относно AI технологията, но оттогава бе предоставено на повече служители на Apple. Въпреки че повече служители получават достъп до чатбота, той изисква специално одобрение за достъп. Bloomberg съобщава, че чатбота не може да се използва за разработване на функции, предназначени за клиенти.

Служителите на Apple използват chatbot, за да си помагат при създаването на прототипи на продукти. Чатботът може да се използва за обобщаване на текст и отговаряне на въпроси въз основа на данни.

Чатботът на компанията е подобен на Bard, ChatGPT и Bing AI, тъй като не включва никакви допълнителни функции, които да го отделят от това, което в момента се предлага в търговската мрежа.

Компанията е публикувала няколко обяви за работа на страницата си Careers at Apple, търсещи експерти в AI технологиите.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *