7-те най-добри iPhones на всички времена

Новият модел iPhone ще излезе след по-малко от месец и за днес ще ви покажем нашите любими модели през последните 17 години.

С почти всяко пускане на нов iPhone, Apple заявяват как най-новият модел е най-добрият, който някога са създавали. Въпреки че компанията несъмнено подобрява линията си смартфони с всяка годишна актуализация, не всички нейни версии са еднакво въздействащи.

7. iPhone 5s (2013)

iPhone 5s винаги ще има специално място в сърцата на някои хора. Като за начало, това беше първият масов смартфон с чип с 64-битова архитектура. По това време мнозина възприеха чипсета A7 като излишък. Въпреки това промяната тласна индустрията напред и повлия на производителите на телефони с Android, които последваха примера скоро след това.

iPhone 5s също беше един от първите телефони с надежден скенер за пръстови отпечатъци. Тогава много телефони с Android караха хората да плъзгат върху сензора, за да се удостоверят, и те не бяха толкова надеждни. Touch ID, от друга страна, изискваше потребителите на iPhone просто да положат върховете на пръстите си върху него.

Отвъд производителността, дизайнът на iPhone 5s е вечен шедьовър, който Apple преработиха с първоначалното си издание на iPhone SE. Това беше първият iPhone, който предлагаше три покрития, след като години наред беше ограничен до един или два цвята. Това беше и последният iPhone, който предлагаше плосък гръб, благодарение на своята неравна задна камера. Той също така отбеляза края на голяма ера на iPhone, тъй като неговият наследник промени цялата игра.

6. iPhone 6/6 Plus (2014)

Година след iPhone 5s, беше време Apple да започнат да мислят по различен начин. IPhone 6 дебютира като най-тънкия смартфон на Apple досега и първият, който предлага на клиентите два варианта за размер. 4-инчовият формат е излязъл в полза на 4,7- и 5,5-инчовите модели.

Фиаското iPhone 6 привлече над 220 милиона клиенти, което го направи най-продаваният смартфон до момента. Дизайнът продължава да бъде използван от Apple и днес чрез iPhone SE 2.

5. iPhone 12 (2020)

По времето, когато се появи iPhone 12, iPhone X беше вече на три години и се нуждаеше от обновяване. iPhone 12, го представи с нов дизайн и множество нови функции.

След като iPhone XR и 11 бяха донякъде разочароващи в сравнение с техните Pro версии, iPhone 12 се справи добре. Сред ъпгрейдите, които Apple направиха, беше перфектен дизайн с плоски ръбове, който напомня на iPhone 4, първият OLED дисплей модел, който не е Pro, 5G мрежа, мощен процесор и множество подобрения на камерата. Освен това имаше най-добрия син цвят, който Apple някога е правил.

4. iPhone X (2017)

IPhone X е още един запомнящ се продукт. Чрез тази версия Apple представиха първата голяма промяна на дизайна след iPhone 6. Физическият бутон Home беше премахнат, както и дебелите рамки.

С iPhone X, Apple представиха Face ID, който активира поддръжката на портретен режим за предната камера като допълнително предимство. Това беше и първият модел, който възприе базираната на жестове навигационна система, която опрости управлението на iOS, и първият OLED дисплей. Класическият iPhone вече не съществуваше и моделът X проправи път за iPhones, които използваме днес.

3. iPhone 14 Pro/Pro Max (2022)

Тези iPhone бяха първите, в които вкараха полезни софтуерни функции. Една от най-големите актуализации бе Dynamic Island. Някои хора не могат да си представят да изпозлват телефона си без него. Той се превърна в основен елемент на iOS.

Отвъд футуристичния дизайн, моделите iPhone 14 Pro бяха първите, които поддържаха технологията за винаги включен дисплей. Те също така представиха 48MP камера за първи път, която наистина подобри мобилната фотография.

2. iPhone 4 (2010)

iPhone 4 напълно преработи външността на устройството и подсили вътрешните му части със забележителни подобрения. Този модел замени извития дизайн и този тип кутия, изработен от неръждаема стомана и стъкло. Докато Apple променят външния вид на следващите iPhone, общият стил се запазва до дебюта на iPhone 6 през 2014 г. Тогава той се превърна в икона на смартфоните на Apple, която почти всеки можеше да използва.

IPhone 4 популяризира концепцията за видео разговори с други хора от нашите смартфони, тъй като беше първият модел, който въведе FaceTime и предна камера. Това също направи правенето на селфита по-практично, тъй като потребителите вече не трябваше да обръщат устройствата си, когато правят снимки на себе си.

Освен камерата FaceTime и естетиката, iPhone 4 предлага първия Retina дисплей, който удвоява плътността на пикселите в сравнение с предшественика си. Въпреки че и iPhone 3GS, и iPhone 4 разполагат с 3,5-инчови екрани, първият има разделителна способност 480 на 320 пиксела (163 пиксела на инч), докато вторият я вдигна до 960 на 640 (326 ppi).

1. iPhone (2007)

И е време да оглавим нашата статия с iPhone като най-добрия модел, пускан някога. Въпреки че, да, той е най-малко технологично напредналият, той може би е най-емблематичният. До ден днешен много ентусиасти настръхват, когато преглеждат introduction keynote. Тогава това далеч не беше сигурен залог и Стив Джобс все пак пое риска.

В началния период много публикации изразиха как устройството е обречено на провал. Това не беше това, с което масите бяха свикнали, и да накараш хората да се адаптират към промяната не е лесна задача. Първият iPhone премина това предизвикателство и днес това е най-популярният продукт на Apple. Според мен оригиналният iPhone винаги ще бъде най-добрият, тъй като доказа, че критичните експерти грешат и постави основите на днешните мобилни компютри.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *