Събитието за iPhone 16 вече нарушава всички правила. Какво са ни подготвили от Apple?

Ако сте мислили, че последната седмица на август ще бъде спокойна, от Apple имат други планове. Точно преди 19:00 EET в понеделник, те изпратиха покани за събитието за iPhone 16, което ще се проведе на 9 септември със слогана „It’s Glowtime“.

Поканите за събитията на Apple винаги предизвикват интензивни спекулации, но този път те достигат ново ниво. Първо, събитието е насрочено за понеделник, което е изключително рядко за Apple, особено за представяне на iPhone. Последният път, когато Apple проведоха събитие за iPhone в понеделник, беше през 2010 г., когато Стийв Джобс представи iPhone 4 на WWDC. Оттогава насам, всички самостоятелни събития за iPhone се провеждат във вторник или сряда.

Забележителното е, че 9 септември съвпада с 10-годишнината от представянето на Apple Watch, което може би подсказва, че Apple планират юбилейно издание.

Освен това, поканата сама по себе си е интересна. Логото на Apple е заобиколено от неонова светлина, която съответства на цветовата схема, използвана в логото на Apple Intelligence. Това е логично, тъй като iPhone 16 ще бъде първият модел, който напълно ще поддържа Apple Intelligence. Все пак първите функции няма да бъдат налични до версия iOS 18.1, която вероятно няма да бъде предварително инсталирана на новите модели. Така че Apple може би намекват за някои функции на Apple Intelligence, които ще бъдат ексклузивни за новите модели с iOS 18.

Лозунгът също заслужава внимание. Обикновено лозунгите на Apple са малко неясни, но могат да се интерпретират по различни начини:

iPhone 15: Wonderlust
iPhone 14: Far Out
iPhone 13: California Streaming
iPhone 12: Hi, Speed
iPhone 11: By Innovation Only
– iPhone XS: Gather Round
– iPhone X: Let’s Meet at Our Place

Нито един от тези лозунги не разкрива много, освен че се Apple подготвят събитие (iPhone 13, XS, X), новият iPhone ще бъде по-добър (iPhone 12, 11) и че трябва да сме развълнувани (iPhone 15, 14). Тази година обаче, мотото е малко по-конкретно. „Glowtime“ не изглежда да се отнася за нов чип, по-добра камера или нов цвят.

Може би се отнася за светещо лого на Apple на гърба на iPhone, което е малко вероятно. Или може да се отнася за новия интерфейс на Siri, който е по-вероятен предвид цветовата схема, вдъхновена от Apple Intelligence. Но това не е ексклузивна функция за iPhone 16, така че би било странно да се използва като уникална характеристика на най-новия iPhone – особено когато тя няма да бъде достъпна още няколко седмици след пускането на телефона. Може би изобщо няма нищо общо с iPhone.

Както и да е, това събитие обещава да бъде едно от по-нетрадиционните. Така че, ако сте развълнувани като нас, можете да следите бъдещите статии, които ще излязат, когато разберем какво се крие зад това събитие.

iPhone 16 е следващият iPhone, който ще бъде пуснат през септември 2024 г., а през 2025 г. ще бъде последван от iPhone 17 и iPhone SE 4.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *