Най-добрите приложения за водене на бележки за iPad и Apple Pencil за 2024 г

Най-добрите приложения за водене на бележки за iPad и Apple Pencil могат да ви помогнат да записвате мисли, да ги споделяте с приятели и колеги и да ги архивирате в облак и на различни устройства. Тези приложения, съчетани с техните функции, могат да бъдат идеални за работа, учене или ако просто трябва бързо да направите списък за пазаруване.

В този наръчник сме изложили куп приложения, които работят идеално с Apple Pencil и iPad — но преди да решите да купите нов Apple Pencil или да изтеглите някое от приложенията по-долу, ви препоръчваме да проверите кои модели iPad поддържат Apple Pencil първо.

Notes (безплатно)

Вграденото приложение Notes е надежден залог за много хора, които искат да използват Apple Pencil за водене на бележки. Той не само ви позволява да пишете бележки или да диктувате неща. Възможно е да добавяте ръкописни бележки, скици и рисунки в приложението. Всичко, което трябва да направите, е да започнете нова бележка, да изберете инструмента за рисуване и след това да започнете да пишете или скицирате до насита.

Tова е идеалната отправна точка, особено ако не искате да изтегляте нищо ново.

Можете да изтеглите Notes от App Store.

Goodnotes 6

Goodnotes е идеален за опитни потребители за водене на бележки и има много страхотни функции. Има ръкописно писане и скициране с Apple Pencil, разбира се, но има много повече. Можете да избирате от огромна селекция от типове цифрови хартии, които да отговарят на вашите нужди. Опциите включват редове, на точки, квадратчета и много други.

Възможно е също така да качите свой собствен персонализиран хартиен шаблон, ако имате нещо конкретно предвид. Можете също така да избирате от множество стилове на корици за дигитални бележници, така че да поддържате всичко добре организирано.

За действително ръкописно писане Goodnotes 6 поддържа писане и рисуване с вашия Apple Pencil, както и със stylus на трети страни.

Можете да изтеглите Goodnotes 6 от App Store.

Notability

Подобно на GoodNotes, той е мощен, но също така е малко по-лесен за използване в някои отношения. Има инструменти за писане на ръка и рисуване. Можете също така да коментирате PDF файлове тук, заедно със създаване на форми, маркиране на секции, преместване на обекти из страницата и дори добавяне на аудио бележки. Интегрирането със снимки и уеб клипове също е опция, ако имате нужда от по-богат на медия набор от бележки.

Notability предоставя изобилие от стилове на хартия за вашите ръкописни бележки или скици, като хартията, базирана на мрежа, вероятно ще бъде популярна сред много потребители. Лесно е да споделяте бележниците си с приложения на трети страни като Dropbox и Google Drive.

За всеки, който не е сигурен откъде да започне, урокът в момента, в който стартирате приложението ще ви помогне да преминете през основните компоненти.

Можете да изтеглите Notability от App Store.

Microsoft OneNote

За онези потребители, които вече са инвестирали в екосистемата на Microsoft Office, OneNote е логичния избор. Дори за тези, които не са, пак е полезно за преглеждане и редактиране на бележки. Приложението има инструменти за писане на ръка и скициране, които са идеални за използване с вашия Apple Pencil. Лесно е да пишете на ръка всичко – от важни бележки до бързи напомняния, до скициране на диаграми и идеи. Можете също така да коментирате съществуващи документи, които вече имате в OneNote.

Другите функции включват снимки и аудио, календари и доста други неща. Лесно е да споделите връзка към своя дигитален бележник по всяко време, когато искате и други да участват.

Можете да изтеглите Microsoft OneNote от App Store.

PDF Expert – Read, Edit, Sign

Всеки, който често се занимава с PDF файлове, знае, че те могат да бъдат неудобни, когато искаме да направим промяна, поради което PDF Expert е идеалното решение. Той прави всички основни неща, като разрешаване на анотации или маркиране на PDF файлове. Можете също бързо да отворите тези PDF файлове от iCloud.

Оттам можете лесно да попълвате формуляри, да подписвате документи и да използвате инструменти, както и да добавяте форми, подчертавате, зачертавате или подчертавате части от текст. Възможно е дори да създадете печати за често използвани формулировки и можете също да редактирате структурата на PDF документа.

Безплатната версия на PDF Expert ви позволява да четете, анотирате, подчертавате, рисувате, попълвате формуляри и др. За функции като възможността да редактирате оригиналния PDF текст, да добавяте или редактирате изображения, да подписвате документи или да ги защитите с парола, ще ви трябва Pro абонамент.

Можете да изтеглите PDF Expert от App Store.

Nebo

Най-доброто приложение за водене на бележки за всеки, който иска да пише ръкописни бележки, преди да ги конвертира в обикновен текст, MyScript Nebo със сигурност е решението. Напишете нещо с вашия Apple Pencil и Nebo ще го преобразува в движение. Преобразуването не е деструктивно, така че можете да запазите както ръкописа, така и текста, за да проверите за евентуални грешки.

Има поддръжка за множество инструменти, така че е лесно нещата да изглеждат така, както искате. Възможна е и поддръжка за добавяне на снимки и видеоклипове, заедно с диаграми и дори цитати, които да вървят заедно с вашия текст. Ако не се нуждаете от конвертиране на целия ръкописен документ, възможно е да конвертирате един абзац наведнъж.

След като бъде завършено, тогава е възможно да експортирате като текст, HTML, PDF или документ на Word, като синхронизирането е налично чрез iCloud, собствената услуга на MyScript, Dropbox и др.

Можете да изтеглите Nebo от App Store.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *