Слухове за AirPods 4: Всичко, което знаем досега

Apple представиха третото поколение AirPods преди почти три години и сега е планирано да бъде пуснат изцяло нов модел по-късно тази година с набор от подобрения и нови функции

Много от промените и подобренията, въведени с AirPods от трето поколение, произхождат от AirPods Pro от първо поколение. Като такова, изглежда вероятно много от надстройките, идващи към четвъртото поколение AirPods, да бъдат оформени от второто поколение ‌AirPods Pro‌. Най-добрите ни указания досега за това какво да очакваме идват от доклад на Марк Гърман от Bloomberg.

Два модела

Говори се, че Apple работи върху две версии на четвъртото поколение AirPods, насочени към различни ценови точки. Компанията очевидно се стреми да замени както третото поколение AirPods, така и по-евтините AirPods от второ поколение, които продължава да продава. В момента има малка разлика между AirPods 2 и ‌AirPods 3‌ извън техния дизайн.

Версията от по-висок клас на AirPods предполагаемо ще разполага с активно шумопотискане (ANC) и високоговорител в кутията за зареждане, който може да възпроизвежда звук за лесно локализиране, като и двете досега са били ограничени до ‌‌AirPods Pro‌‌.

Промени в дизайна

Говори се, че AirPods от следващо поколение ще имат актуализиран дизайн, изглеждащ като кръстоска между настоящите AirPods и ‌AirPods Pro‌, с малко по-къси дръжки. Очаква се прилягането да бъде подобрено, но все още не е ясно дали Apple ще добави силиконови накрайници за уши.

H2 чип

Един от ключовите аспекти, които следващото поколение AirPods вероятно ще пренесе от второто поколение ‌AirPods Pro‌, е чипът H2. Както второто, така и третото поколение AirPods в момента разполагат с чип H1.

Apple казват, че чипът H2 осигурява „изключително акустично изживяване“, когато е съчетан с нов аудио драйвер с ниско изкривяване и персонализиран усилвател в ‌AirPods Pro‌. ‌‌AirPods Pro‌‌ предлагат по-богат бас и по-чист звук в по-широк диапазон от честоти, отчасти поради изчислителните аудио подобрения, улеснени от чипа H2, така че подобни подобрения изглежда много вероятно да дойдат при четвъртото поколение AirPods.

Възможно е също така да има подобрения в персонализираното пространствено аудио, по-бързо сдвояване и превключване на устройства и постоянна информация за батерията благодарение на чипа H2.

Bluetooth 5.3

В ‌AirPods Pro‌, чипът H2 е придружен от Bluetooth 5.3 свързаност. Много от продуктите на Apple вече разполагат с Bluetooth 5.3, така че е много вероятно AirPods от четвърто поколение да получат това надграждане. Bluetooth 5.3 предлага по-бързо и по-надеждно свързване с Bluetooth аксесоари, както и подобрена енергийна ефективност, което може да допринесе за по-дълъг живот на батерията.

По-дълъг живот на батерията

Чипът H2 е по-енергийно ефективен от чипа H1 във второто и третото поколение AirPods. В ‌AirPods Pro‌, чипът H2 и Bluetooth 5.3 осигуряват допълнителен час и половина време за слушане с активирано активно шумопотискане в сравнение с предишното поколение. Приложено към стандартните AirPods, това може да доведе до увеличаване на живота на батерията от пет часа на около шест часа и половина.

Контроли за сила на звука

Също така е възможно AirPods да получат сензорни контроли на звука като ‌AirPods Pro‌. За да увеличат или намалят силата на звука, потребителите просто поставят палеца си върху дръжката на AirPod и използват показалеца си, за да плъзнат нагоре или надолу върху малката зона за сензорно управление.

Apple AirPods Pro 2-ро поколение Touch control 220907 Като се има предвид това, Apple може да разглежда контролите за сила на звука на устройството като функция от висок клас, запазена за ‌AirPods Pro‌ и AirPods Max, което означава, че четвъртото поколение AirPods все още може да пропусне тази функция.

Намери моите подобрения

MagSafe Charging Case също е вероятно да получи няколко подобрения, за да се интегрира по-дълбоко с Find My. Второто поколение ‌AirPods Pro‌ представи две ключови характеристики в тази област: U1 чип за прецизно проследяване и вграден високоговорител.

прецизно намиране на airpods pro 2 В момента вашият iPhone или iPad може да ви помогне да ги насочите към тяхното местоположение в приложението ‌Find My‌, но това е ограничен опит за текущия модел, просто показва дали са наблизо или не. Чипът U1 ще позволи на вашия ‌iPhone‌ да показва стрелка, сочеща в конкретната посока на вашите AirPods, приблизително разстояние, показващо колко далеч са те, и дори съобщение, казващо дали се намират на различен етаж.

Калъф за зареждане на AirPods Pro 2 По същия начин в момента можете да пуснете звук на своите AirPods, за да ви помогне да ги намерите, но това се възпроизвежда през слушалките. Ако слушалките са в кутията за зареждане, вероятно звукът ще бъде доста приглушен. С най-новите ‌AirPods Pro‌, Apple добави високоговорител към самата кутия за зареждане, което позволява на потребителите да чуват по-ясно предупреждение за местоположение от своите AirPods и дори да локализират кутията, когато е отделена от слушалките. Очаква се идентичен високоговорител към версията от висок клас на стандартните AirPods в следващата им итерация

Също така си струва да се отбележи, че примката на ремъка на ‌AirPods Pro‌ служи и като антена за U1 чипа, така че тази малка функция може да се появи и в следващото поколение AirPods, ако предлагат прецизно проследяване.

Съвместимост със зарядно за Apple Watch

AirPods от трето поколение могат да се зареждат чрез ‌MagSafe‌, Qi безжично зарядно устройство или Lightning кабел. С най-новия си модел ‌AirPods Pro‌, Apple добави възможността за използване на зарядно за Apple Watch като допълнителен метод за зареждане.

Функционалност като слухов апарат

В софтуерна актуализация, която ще дойде по-късно следващата година, Apple очевидно ще добавят функционалност за слухови апарати, позволявайки на AirPods да служат като слухова алтернатива на традиционните слухови апарати без рецепта. През 2022 г. FDA одобри опции за извънборсови слухови апарати, проправяйки пътя на Apple да пусне на пазара AirPods за загуба на слуха. Твърди се също, че Apple планира да предложи тестове за слуха, които ще кажат на потребителите на AirPods, ако изпитват загуба на слуха.

USB-C порт

Подобно на най-новите модели ‌iPhone‌ и USB-C ‌AirPods Pro‌, четвъртото поколение AirPods се очаква да включва USB-C порт за зареждане.

Слуховете предполагат, че четвъртото поколение AirPods ще бъдат пуснати на пазара през септември или октомври 2024 г.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *