Apple може да оборудват новия iPad Pro с M4 чип

Новите модели iPad Pro, които ще бъдат пуснати следващия месец, може да са първите устройства на Apple с чип M4, според нов доклад на Марк Гърман.

Чувам, че има голяма вероятност чипът в новия iPad Pro да бъде M4, а не M3. Още по-повече, вярвам, че Apple ще позиционират таблета като първото си наистина контролирано от AI технология устройство– и че сега нататък ще рекламира всеки нов продукт като устройство с AI. Всичко това, разбира се, е в отговор на манията по AI, която заля технологичната индустрия през последните няколко години.

Очаква се чипът M4 да даде възможност за управлявани от изкуствен интелект възможности, много от които вероятно ще бъдат представени на WWDC 2024. За да пренесе тези възможности на Mac, Apple може да започне да надгражда macOS устройства с новия чип M4, като започне по-късно тази година година.

Специално събитие „Let Loose“ беше обявено за 7 май 2024 г. Това виртуално събитие вероятно ще представи дебюта на новите модели iPad Pro и iPad Air.

Твърди се, че новите модели iPad Pro са с кодови имена J717, J718, J720 и J721 и вероятно ще разполагат с OLED дисплей, Face ID камера и ще поддържа най-новите Magic Keyboard и Apple Pencil.

Предполага се, че новият iPad Air ще притежава надграден процесор и нова опция с по-голям размер на екрана от 12,9 инча.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *