Новите продукти на Apple, които идват тази есен

В средата на 2024 г. сме, но повечето от пусканията на продукти на Apple за годината все още предстоят. Лятото обикновено е спокоен сезон за нови продукти, но Apple се подготвя за голяма есен, започваща през септември.

Ето всички нови продукти на Apple, които стартират тази есен.

iPhone 16 Pro и Pro Max

iPhone 16 Pro и Pro Max са готови да предложат големи надстройки спрямо моделите от миналата година. Ето списъка с очакваните подобрения:

  • по-големи дисплеи от всякога, 6,3 инча за модела Pro и 6,9 инча за Pro Max, спрямо миналогодишните 6,1 и 6,7
  • специален хардуерен бутон за управление на камерата
  • подобрения на камерата, които включват по-добра ултраширока камера, подобрена работа при слаба светлина и 5x оптично увеличение
  • A18 Pro чип, създаден за AI благодарение на свръхзаредения Neural Engine

iPhone 16 и 16 Plus


За разлика от Pro версиите, iPhone 16 и 16 Plus ще имат същите размери на дисплея като миналогодишните модели. Като промяна от скорошната история обаче, 16 и 16 Plus може да получат същия A18 Pro чип, който се намира в моделите Pro и Pro Max. Или може би за първи път ще видим дебют на два нови чипа за iPhone: A18 за моделите от по-ниския клас и A18 Pro във високия клас. Друга функция, която се очаква да дойде във всичките 16 модела, е хардуерният бутон за функциите на камерата, често наричан „бутон за заснемане“. Очаквайте други подобрения на камерата и нови цветови опции за стандартните 16 и 16 Plus.

AirPods 4

Apple планират да пуснат не едно, а две отделни нива на модели AirPods 4. Тези два модела ще предоставят версия с по-ниска цена и по-премиум опция, като AirPods 2 и 3 се очаква да бъдат премахнати от гамата на Apple. И двата модела AirPods 4 ще разполагат с USB-C кутии за зареждане и актуализиран дизайн на стеблото, който изглежда като смесица между AirPods Pro и AirPods 3. Твърди се, че шумопотискането е ексклузивно за модела от по-висок клас, както и поддръжката Find My.

AirPods Max 2


И накрая, AirPods Max ще получат актуализация тази есен. AirPods Max 2 ще преминат от Lightning към USB-C зареждане и вероятно ще получат няколко от функциите, които понастоящем са ексклузивни за AirPods Pro 2, като Adaptive Audio, Conversation Awareness и Personalized Audio.

Apple Watch Series 10


Двата стандартни размера на Apple Watch Series 10 са увеличени. По-малкият часовник ще бъде приблизително с размера на сегашния по-голям модел, докато по-голямата опция ще расте, за да съответства на размера на екрана на Ultra. Корпусът на устройството също намалява и ще притежава по-мощен чип, който може да постави основите на Apple Intelligence в бъдеще. Здравни сензори за откриване на хипертония и сънна апнея също са възможни.

Apple Watch Ultra 3

Apple Watch Ultra се оказа хит за компанията, с годишни актуализации, предлагани от дебюта му през 2022 г. Не се знае много за тазгодишния Apple Watch Ultra 3. Със сигурност ще съответства поне на новите възможности на моделите Series 10, включително по-бърз чип, който е по-добре оборудван за AI и вероятно нови здравни сензори. Една точка за продажба, която би ни спечелила, е опцията за space black titanium .

M4 MacBook Pro

Изключителното представяне на iPad Pro като единственото устройство на Apple с чип M4 скоро ще приключи. Тази есен се очаква Apple да представят нови модели MacBook Pro, които включват M4, M4 Pro и M4 Max. Не очаквайте основен редизайн на лаптопите.

iPad mini 7

iPad mini не е актуализиран от 2021 г., но това изглежда скоро ще се промени. След 2023 г. се очаква Apple да актуализира цялата си гама iPad тази година, включително mini. Очаквайте да видите надграден дисплей без повече желеобразно превъртане и ревизиран чип. Може би iPad mini дори ще премине към чип M-class за съвместимост с функциите на Apple Intelligence.

iPad 11-то поколение

За да изпълнят мисията си за актуализиране на пълната гама iPad тази година, Apple ще представят и нов базов модел iPad. Малко се знае за това ново устройство, но очаквайте по-нов, по-мощен чип, може би някои подобрения на Apple Pencil, но нищо по пътя на основен хардуерен редизайн.

Може би: M4 Mac mini и iMac

Говори се, че Mac mini и iMac ще получат чипа M4 или в края на 2024 г., или в началото на 2025 г. Ще видим нов Mac mini заедно с новия MacBook Pro през 2024 г., а iMac ще получи своята актуализация в началото на 2025 г. заедно с новите MacBook Air.

Wild Cards: Apple TV 4K, HomePod с дисплей и др.

Носят се слухове за нови домашни устройства, вероятно с дата на пускане през 2024 г. Единият е актуализирания Apple TV 4K с по-добър чип, друг е ревизия на HomePod с LCD дисплей отгоре.

Напишете ни в коментарите, кой продукт очаквате с нетърпения да излезе тази година?

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *