Apple пуска нов фърмуер на AirPods Pro 2 Beta с поддръжка за функции на iOS 18

Днес Apple пуснаха втора бета версия на фърмуера за AirPods Pro 2, включително версиите Lightning и USB-C. Актуализираният фърмуер има номер на компилация 7A5244b и е достъпен за разработчиците в момента. Това е втората актуализация на фърмуера, която Apple пуснаха след обявяването на нови функции на ‌AirPods Pro 2 през юни.

Има няколко нови функции, които идват в AirPods Pro 2 като част от iOS 18 и тези функции са включени в актуализацията на фърмуера.

С жестове с глава потребителите могат да управляват Siri на ‌AirPods Pro‌ с поклащане или кимване на глава. Ако получите телефонно обаждане, например, можете да поклатите глава с „не“, ако не искате да отговорите, или да кимнете, за да приемете обаждането. ‌Siri‌ взаимодействията могат да се използват за отговаряне на входящи съобщения, обаждания и известия.

Apple добавят Voice Isolation към ‌AirPods Pro‌‌, за да намали силните фонови звуци, за да ви направи по-лесни за чуване, и има нова функция за персонализирано пространствено аудио, специфична за игрите. Разработчиците на игри ще могат да включат пространствено аудио в своите игри за по-завладяващо аудио изживяване.

Новият фърмуер изисква устройство с ‌iOS 18‌ за инсталиране и няма да бъде достъпен за обществеността до тази есен.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *