Apple ще пуска приложението Final Cut Camera за iPhone

Пролетта почти свърши и Apple тепърва ще пуска приложението Final Cut Camera за iPhone
Когато Apple обяви новите M2 iPad Air и M4 iPad Pro миналия месец Apple обявиха, че Final Cut Camera ще бъде налично „по-късно тази пролет“ – но оттогава не е казано нищо повече за приложението.

В крайна сметка, кога Apple ще пусне Final Cut Camera?

Final Cut камера за iPhone

Apple описват Final Cut Camera като „изцяло ново приложение за заснемане на видео“, което позволява на създателите „безжично да се свързват и дистанционно да насочват всеки видео ъгъл с мощни професионални контроли“. Въпреки че приложението беше представено за първи път като придружаващ инструмент за управление на камерата на iPhone от iPad, то ще работи и на iPhone като самостоятелно приложение.

Final Cut Camera ще позволи на потребителите да регулират неща като баланс на бялото и manual focus, докато наблюдават зебри и измерват звука. Той също така осигурява управление на ISO и speed controls, както и улеснява превключването между разделителни способности и видео формати.

Когато е сдвоено с iPad, приложението ще отразява и камерата на iPhone, така че потребителите да могат да контролират всички тези настройки направо от големия екран, докато iPhone е на статив, например.

Очаква се Final Cut Camera да бъде пусната заедно с новите версии на Final Cut Pro за iPad и Mac, които добавят нови функции като Live Multicam и поддръжка за външни работни процеси за съхранение на iPad, както и AI-базирани инструменти на Mac.

Очаквана дата на пускане

Пролетта в САЩ приключва днес, тъй като лятото започва на 20 юни, а Apple все още не е казала нито дума за наличността на приложението. Като се има предвид това, Apple отложи ли пускането на новото си приложение?

Трудно е да се каже какво точно се е случило. Един вероятен сценарий е, че Apple ще изчака пускането на iOS 17.6 (в момента се предлага като бета) някъде това лято, за да пусне също новата Final Cut Camera и актуализацията за Final Cut Pro.

Дотогава можете да опитате приложения като Blackmagic Camera, които също предлагат професионални контроли за заснемане на видео с iPhone и се предлагат безплатно в App Store.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *