Куо: Apple планират 20-инчов MacBook със сгъваем екран

Apple планират да пуснат 20-инчов MacBook със сгъваем екран след около три години, според анализатора на Apple Минг-Чи Куо.

„Единственият сгъваем продукт на Apple с ясен график за развитие е 20,3-инчовият MacBook, който се очаква да влезе в масово производство през 2027 г.“, каза Куо в публикация на X днес. Той не даде допълнителни подробности за устройството.

Куо е третият източник, който споменава възможността за 20-инчов MacBook, заедно с анализатора на дисплейната индустрия Ross Young и корейския уебсайт The Elec.

Най-големият лаптоп, който Apple продава в момента, е 16-инчовият MacBook Pro. Компанията също веднъж предложи 17-инчов MacBook Pro, който беше спрян през 2012 г. Новият сгъваем MacBook щеше да има екран, който измерва около 20 инча по диагонал, когато е напълно разгънат, но Куо не предостави никакви подробности за точния дизайн на устройството.

Куо каза, че 20-инчовият MacBook е единственият сгъваем продукт на Apple с ясен график за разработка, което предполага, че сгъваем iPhone или iPad няма да се появят скоро.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *