Как да актуализирате софтуера на HomePod до 17.4

Подобно на iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV, HomePod и HomePod mini се актуализират с нов софтуер редовно. Последната актуализация беше пусната на 7 март и позволява на Siri да научи коя е предпочитаната от вас медийна услуга.

По подразбиране актуализациите се инсталират на вашите ‌HomePod‌ устройства автоматично, но има и начин да направите актуализацията и ръчно, ако бъде пуснат нов софтуер. Въпреки това, функцията за автоматично актуализиране на Apple обикновено не е незабавна, така че понякога може да е удобно да имате начин за ръчно инсталиране на софтуер, когато знаете, че актуализацията е налична.

Намирането на актуализации на ‌HomePod‌ и проверката на версията на софтуера, която сте инсталирали, е доста лесно, но се актуализира в приложението Home.

Следните стъпки ви показват как да актуализирате своя ‌HomePod‌ на устройства, работещи с iOS 17 или iPadOS 17 и по-нови версии:

  1. Отворете приложението Home.
  2. Докоснете иконата, която изглежда като три точки в горния десен ъгъл.
  3. Докоснете Home Settings в падащото меню, което се показва.
  4. Превъртете надолу и докоснете Актуализация на софтуера, за да видите дали има налични актуализации.
  5. След като изберете „Актуализация на софтуера“, ще можете да видите текущата версия на софтуера ‌HomePod‌, който сте инсталирали, заедно с наличните актуализации и можете да изключите автоматичните актуализации, ако желаете.

Ако има налична актуализация, трябва само да докоснете бутона Инсталиране, за да актуализирате своя ‌HomePod‌. Ако имате няколко HomePods в дома си, всеки от тях ще бъде актуализиран едновременно чрез тази функция за актуализиране на софтуера. Ако сте регистрирани за ‌HomePod‌ Beta Updates, тук също ще се появи опция от менюто за актуализиране на отделни HomePods.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *