M3 MacBook Pro ще може да се използва на няколко дисплея след актуализация на софтуера

Apple представиха M3 MacBook Air с водеща нова функция. За първи път MacBook Air на Apple ще може да управлява едновременно два външни монитора. Единственият компромис е, че капакът на MacBook Air трябва да бъде затворен. Все пак това е голяма победа за потребителите, които ценят преносимостта в движение и големите дисплеи в офиса.

Новата функция повдига и интересен въпрос: дали M3 MacBook Pro, който беше представен през октомври, също ще получи поддръжка за няколко дисплея по същия начин? Той споделя същата версия на Apple Silicon и в крайна сметка има Pro в името.

14-инчов MacBook Pro

Оказва се, че отговорът е да! Apple потвърди, че софтуерна актуализация за 14-инчовия MacBook Pro ще получи възможността да управлява два външни дисплея със затворен капак. Функцията ще работи по същия начин, както работи с новия M3 MacBook Air.

Все още няма подробности за актуализацията на софтуера, въпреки че macOS Sonoma 14.4 все още е в разработчици и публична бета версия. M3 MacBook Air в 13- и 15-инчови размери се появява в магазините в петък.

Apple Silicon  и поддръжка на няколко дисплея

Както MacBook Air, така и MacBook Pro имат интересна скорошна история с поддръжка на няколко дисплея. Досега Apple ограничиха поддръжката на външен монитор до един монитор, дори ако капакът е затворен за чипове M1 до M3. Действителната поддръжка на множество дисплеи беше ограничена до M1 Pro и нагоре.

Mac mini беше малко изключение. Вариантите M1 и M2 разполагат с HDMI порт, способен да управлява втори дисплей. В известен смисъл новата функция на лаптопа настига Mac mini. Mac mini няма вграден дисплей за управление и работи с до два външни монитора. Сега това е вярно и за лаптопите M3.

Предимство Pro, Max и Ultra

Преди да преминат към Silicon на Apple, модерните MacBook Air поддържаха два външни дисплея, както и вградения дисплей. Apple все още не е приоритизирала това ниво на поддръжка за линията MacBook Air. Функцията обаче е налична от първия ден за Pro, Max и Ultra вариации на M чиповете на Apple за Mac.

За напредналите потребители надградените версии на силициевите чипове на Apple все още предлагат предимството да могат да използват вградения дисплей, докато използват два външни дисплея.

Както и да е, положителни новини за клиентите на 14-инчови MacBook Pro. Новият лаптоп е цялостна надстройка в сравнение с 13-инчовия MacBook Pro, който зае мястото в гамата по време на циклите M1 и M2.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *