Дисплейни панели за M4 MacBook Pro

Дисплеите, предназначени за 14-инчовите и 16-инчовите модели M4, се доставят на Apple през юли и август, като времето, което има смисъл за пускане на пазара през четвъртото тримесечие, според анализатора на дисплеите Рос Юнг.

Юнг сподели информацията, потвърждавайки слуховете, че нови 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro с M4 чипове ще излязат преди края на годината. Марк Гърман от Bloomberg обяви по-рано този месец, че Apple ще актуализират сериите MacBook Pro, Mac mini и iMac с технологията на чипа M4 в края на 2024 г.

14-инчовите и 16-инчовите модели MacBook Pro ще получат чипове M4, M4 Pro и M4 Max. Базовият 14-инчов модел ще има M4, докато 14-инчовите и 16-инчовите модели от по-висок клас ще получат M4 Pro и M4 Max. Apple за първи път представиха M4 в iPad Pro през май.

Не се очаква редизайн, но Apple ще преработи ‌Mac mini‌, който се очаква да бъде обновен заедно с моделите MacBook Pro. ‌Mac mini‌ ще има по-малък отпечатък и ще бъде най-малкият компютър на Apple досега. Може да е с размерите на Apple TV, макар и малко по-висок.

Чипът M4 е изграден по 3-нанометровия процес на TSMC, подобно на M3, но има подобрения в производителността и ефективността. Apple също включиха нов, по-мощен Neural Engine за AI.

С новите модели iPhone и Apple Watch, планирани за годишното събитие на Apple през септември, новите Mac могат да излязат на второ събитие през октомври или ноември.

Apple също планират да обновят MacBook Air, Mac Pro и Mac Studio с M4 чипове, но тези актуализации няма да се случат до 2025 г.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *