iPhone 17 „Air“: Всичко, което знаем за най-тънкия iPhone на Apple

Очаква се през 2025 г. Apple да прекратят производството на устройството iPhone „Plus“ в гамата си iPhone 17, за да направят място на iPhone „Air“ – въпреки че може всъщност да не се казва така, когато дебютира през есента на следващата година. Въпреки че до пускането на серията iPhone 16 остава около месец, като вземете предвид, че научихме за по-големи дисплеи на моделите iPhone 16 Pro още през май 2023 г., слухове за iPhone за две поколения напред..

Докато очакваме тазгодишната серия iPhone 16, ето информация за всичко, което сме научили от реномирани източници досега за така наречения iPhone 17 „Air“ на Apple.

Името

Според слуховете по-тънкият iPhone 17 на Apple, по-рано наричан iPhone 17 „Slim“, може да бъде позициониран като iPhone „Air“, за да увеличи продажбите, според Марк Гърман от Bloomberg. Ютюбърът Джон Просър пръв предположи, че устройството може да бъде позиционирано като „‌iPhone‌ Air“. Сега Гърман изглежда подкрепя тази идея. Заменяйки iPhone „Plus“, който, подобно на „мини“ моделите преди него, не се продаваше добре, ‌iPhone 17‌ „Air“ ще представлява нов подход към четвъртия модел в линията iPhone на Apple, предлагайки устройство със значително по-тънък дизайн, който ще представлява нещо между ‌iPhone 17‌ и ‌iPhone 17‌ Pro.

По-тънък дизайн

Според The ​​Information, изцяло новият модел iPhone 17 на Apple през следващата година ще има „значително по-тънък“ дизайн с алуминиево шаси, а не титаниев корпус като Pro моделите на Apple. Изданието също така твърди, че устройството ще разполага с по-тесен Dynamic Island, въпреки че това конкретно твърдение е оспорвано. Анализаторът на Apple Минг-Чи Куо очаква телефонът да има титаниева рамка, но с по-нисък процент титан, отколкото се използва за моделите iPhone 15 Pro. С вътрешно кодово име D23, редизайнът на устройството е описан като основен, еквивалентен на iPhone X.

По-малък дисплей

Първите подробности за размера на дисплея на устройството пристигнаха с любезното съдействие на анализатора на Haitong International Securities Джеф Пу, който каза, че ще бъде 6,6 инча. Анализаторът на Apple Минг-Чи Куо оттогава потвърди твърдението на Пу. Въпреки това, според анализатора на Display Supply Chain Consultants (DSCC) Рос Юнг, той ще разполага с 6,55-инчов дисплей. За сравнение, iPhone 15 Plus има 6,7-инчов дисплей. Твърди се, че Apple все още тестват различни дизайни за по-тънкия телефон, така че размерът на дисплея може постоянно да се променя между сега и пускането на устройството.

Преместени камери

Информацията твърди, че iPhone 17 „Slim“ или „Air“ ще има камери на места, които не сме виждали досега на iPhone. Според доклад от май, задните камери могат да бъдат преместени в „горния център“ на устройството. Някои телефони с Android като Pixel 8 Pro на Google имат задни камери в горна централна позиция, но системата за камери на iPhone на Apple заема горния ляв ъгъл още от модела от 2007 г. Анализаторът на Apple Минг-Чи Куо твърди, че устройството ще има само една камера, вместо две или три.

Антирефлексно покритие

Всички модели iPhone 17 ще разполагат с антирефлексен дисплей, който е по-устойчив на надраскване от Ceramic Shield на Apple, намиращ се в моделите iPhone 15, според анализаторът Instant Digital в китайския сайт Weibo. Говори се, че външното стъкло на серията iPhone 17 има „супер-твърд антирефлексен слой“, който е „по-устойчив срещу надраскване“. Не е ясно дали Apple планират да приемат Gorilla Glass Armor, който Samsung използва в своя Galaxy S24 Ultra, но има такава вероятност.

Технология ProMotion

Според The ​​Elec, всички модели на iPhone 17 ще разполагат с OLED дисплеи с технология за задна платка с ниска мощност, което ще доведе ProMotion до моделите на iPhone, които не са Pro за първи път на Apple. ProMotion позволява на дисплея да се увеличи до 120Hz честота на опресняване за по-плавно превъртане и видео съдържание, когато е необходимо. ProMotion също така позволява на дисплея да се намали до по-енергийно ефективна честота на опресняване до 1Hz, поради което екраните на iPhone 15 Pro разполагат с винаги включена възможност, която показва часовника, widgets, известията и тапета на заключения екран дори когато устройството е заключено.

Подобрена предна камера

Според анализатора на Apple Минг-Чи Куо, цялата гама iPhone 17 ще разполага с 24-мегапикселова предна камера с 6-елементна леща. IPhone 14 и 15 разполагат с 12-мегапикселова предна камера с пет пластмасови елемента на обектива, а тазгодишната гама iPhone 16 е очаквана да разполага със същия хардуер. Подобрената разделителна способност на iPhone 17 ще позволи на снимките да запазят качеството си дори когато са изрязани или увеличени, докато по-големият брой пиксели ще улови по-фините детайли. Надстройката до шестелементна леща също трябва леко да подобри качеството на изображението.

Вътрешни надстройки

Анализаторът на Haitong Джеф Пу твърди, че iPhone 17 „Slim“ или „Air“ ще разполага с 8 GB RAM, в сравнение с 6 GB RAM на iPhone 15 Plus. Заслужава да се отбележи, че всички предстоящи модели iPhone 16 се очаква да бъдат оборудвани с 8 GB RAM – хардуерно изискване на Apple Intelligence на устройството. Според The ​​Information, устройството също ще бъде оборудвано с чип A19 на Apple, който вероятно ще бъде базиран на оптимизирана версия на 3nm процес на TSMC, вероятно N3P или N3X. Устройството може да бъде и едно от първите, които използват 5G модем, произведен от Apple.

По-висока цена

Информацията съобщава, че по-тънкият iPhone 17 може да има по-висока цена от модела Pro Max, който в момента започва от 2942.00 лв., въпреки предположенията, че няма да притежава много функции, колкото най-високия клас Max на Apple. Очаква се факторът на напълно новия по-тънък дизайн да привлече клиентите.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *