Бъдещето с Apple – 2012 AppleVision

Всеки иска да знае какво ще е „Следващото Голямо Нещо“ на Apple. MacLife погледна в кристалната си топка и извади следния бъдещ Apple прототип който Apple може да създаде до няколко години.

Applevision: Няма да можете да отделите очи от уникалната Apple телевизия.

Без значение дали е прекрасен 3.5-инчов Ретина дисплей на iPhone 4 или абсолютно зашеметяващ 27-инчов Cinema Display, Apple определено се откроява с невероятна картина. Но дали биха се ангажирали с толкова обикновено устройство.. като например телевизор. Е, във всеки случай когато Apple се премести в хола и окупира вниманието ни с функционалности като интернет, игри, приложения, стари филми и т.н., това което ще ни направи най-малко впечатление е разбира се брилянтния дисплей и страхотната картина..

Но да започнем с това. 65-инчовия P-IPS дисплей на AppleVision ще предлага 30-битова дълбочина на цветовете със способност да визуализира над милиард цветове. Дори само това ще направи устройството лидер на пазара.

1. Комбото камера/микрофон ще предостави възможност за FaceTime видео разговори.. както и за интерфейс на управление в стил „помахване във въздуха“.

2. С жестове във въздуха ще можете да свиете филма който гледате за да изкочи Safari прозорец и бързо да потърсите името на актьора който току-що грабна вниманието ви.

3. Вграден Bluetooth модул както и Wi-Max безжична мрежа ще поддържа вашите AppleVision и iPhone перфектно синхронизирани без досадни кабели.

Към „магията“. Най-уникалната функционалност на AppleVision се крие в малка дупка в най-горната част на дисплея, където ще бъдат скрити малка камера и микрофон. Разбира се те ще се справят перфектно с FaceTime видео разговори директно от дивана в хола, но това не е основната им функция. Подобно на наскоро анонсирания Kinect продукт на Microsoft (допълнение към Xbox 360), непрекъснато прожектирана от камерата инфра-червена схема ще разчита и ще анализира случващото се непосредствено пред AppleVision. Това означава, че устройството ще разпознава кога влизате в стаята и ще включва домашния ви екран, или ще реагира на това кога децата ви са наблизо и ще активира всички „parental controls“ настройки които сте конфигурирали. Ще си пускате музика с думите „Пусни Майкъл Джексън“ и звездата мигновено ще се появява на екрана. Ще можете също просто да „скролирате“ измежду филми и предавания с обикновен жест във въздуха, в търсене на най-интересното от тях. Няма дистанционно, само невидим тъч-скрийн във въздуха който превръща използването на AppleVision в истинско удоволствие.

Зад екрана, AppleVision ще включва 4TB RAID дисково пространство – HD филмите са големи! – както и двуядрен Core i11 Intel процесор и 256GB RAM памет. Тъй като AppleVision работи с iOS 6, ще имате възможност да включите Bluetooth клавиатура/тракпад комбо за да работите с най-големия iPad създаван някога.

Да, AppleVision е машина за забавление. Ще имате възможност да достъпвате съдържание локално, във вашата мрежа както и в интернет. А ако имате нужда от още повече медия, AppleVision ще се свързва (през Wi-Max безжична мрежа разбира се) със сървърите на Netflix, Amazon, Hulu и разбира се iTunes Store. AppleVision просто ще е красивото устроство с уникален дизайн от Johny Ive в комбинация с уникални турбо-функции на ъпгрейднат Apple TV за които винаги сте мечтали.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *