Актуализацията на Ultra Wideband на Tesla подобрява начина, по който отключвате автомобила си с iPhone

Собствениците на Tesla скоро ще открият, че отключването на тяхната електрическа кола ще бъде по-лесно с помощта на техния iPhone, като производителят на автомобили пуска Ultra-Wideband поддръжка, която ще подобри работата с мобилното приложение.

Актуализацията 2024.2.3 за превозни средства на Tesla въвежда поддръжка за ултра широколентови комуникации, специално за използване с Phone Key. Актуализацията, която бавно си проправя път към превозните средства, прави голяма промяна в начина, по който Tesla Phone Key функционира за потребителите.

Поради способността на Ultra Wideband да извършва високо прецизно проследяване на местоположението отвъд възможностите на Bluetooth, това трябва да позволи на автомобила да открие къде се намира устройството с активиран телефонен ключ спрямо него.

Въпреки че Tesla използва телефонни ключове за отключване на превозни средства, Not a Tesla App пише, че колата понякога може да не успее да разбере, че смартфонът на водача е наблизо. Обикновено работи автоматично, но когато не успее, изисква шофьорите да отключат телефона си и да получат достъп до приложението Tesla, преди да могат да получат достъп.

Използването на Ultra Wideband би трябвало да намали тези случаи и може да подобри още повече изживяването. Например, като се определи кой от множеството водачи е по-близо до страната на водача на превозното средство, профилът на водача може да се коригира, за да съответства на този конкретен водач.

След като фърмуерът на автомобила се актуализира, собствениците ще открият известие в приложението на Tesla, за да надстроят своя телефонен ключ. След това те ще трябва да предоставят на приложението достъп до Ultra Wideband, който iPhone нарича „Взаимодействия наблизо“ в приложението „Настройки“ под „Поверителност и сигурност“.

Не всички Tesla ще получат поддръжка за Ultra Wideband, като е потвърдено, че може да се използва от новия Model 3 и моделите Model X от 2023 г. Модел 3 от първо поколение и текущите модели Model Y в момента не поддържат UWB.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *