Виртуалните карти на Apple Cash се появяват в бета версията на iOS 17.4

Apple улеснява харченето чрез Apple Cash онлайн, като бета версията на iOS 17.4 позволява на потребителите да създават номер на виртуална карта.

Apple Cash, предплатената дебитна карта, включена като част от акаунт в Apple Card, обикновено може да се изразходва чрез Apple Pay точно както други кредитни и дебитни карти. За онлайн магазини, където Apple Card не се приема, Apple въвежда решение на проблема.

В публикации в Reddit, забелязани от 9to5Mac, бета версията на iOS 17.4 предлага на клиентите на Apple Card изскачащ прозорец за „Настройване на номер на виртуална карта“. Изскачащият прозорец казва, че ще „Пази информацията за вашата карта в безопасност с нов код за сигурност за всяка транзакция“.

На потребителите също така се казва, че номерът на картата ще бъде достъпен и в Safari AutoFill и „да го използват, за да пазаруват онлайн, където Apple Pay не е наличен“.

Веднъж създадена, предплатената Apple Cash карта се появява в Wallet точно като Apple Card, заедно с CVV2 и нови опции за заявка на номер.

Засега изглежда, че виртуалната карта е достъпна за потребителите на Apple Card, които също имат бета версията. Има шанс той да стане по-достъпен за обществеността, след като iOS 17.4 бъде официално пуснат, но също така може да бъде задържан за по-официално пускане в скоро време.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *