watchOS 11: Apple Watch вече измерва и следобедни дрямки

В Reddit потребителите откриха иновация в проследяването на съня след инсталирането на watchOS 11 beta. Apple Watch с активирана настройка „Sleep“ също може да измери следобедната дрямка; тази пауза за сън се маркира със съответната диаграма в хронологията на съня в дадения час.

Очевидно функцията все още е в ранна фаза на разработка, тъй като часовникът не оценява фазите на сън на всеки потребител. Някои показват само продължителността на съня.


За да видите фазите ви за сън, трябва да активирате фокуса „Sleep“ в Health app и да зададете свои собствени часове за сън. Apple разработи някои много полезни функции за наблюдение на съня: Преди да си легнете, часовникът ви напомня бързо да го поставите на гнездото за зареждане, ако нивото на батерията падне под границата от по-малко от 30 процента. Можете да използвате iPhone, за да настроите  собствените си навици преди лягане, като медитация или разтягане.

Проследяването на дрямките всъщност е следващата логична стъпка в същата посока. Ефектите от дневния сън върху здравето като цяло и върху паметта са интензивно изследвани, особено напоследък. Огромна група потребители на Apple Watch може значително да разшири базата данни за изследвания.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *