Корпус за батерия на iPhone от неръждаема стомана на Apple позволява по-висока плътност на клетките 

Планът на Apple да използва корпус за батерии от неръждаема стомана за iPhone ще улесни замяната и ще позволи увеличаване на плътността на клетките, според анализатора на TF International Securities Минг-Чи Куо.

ЕС регламентира, че до 2027 г. всички смартфони трябва да бъдат оборудвани със сменяеми батерии. Новите регламенти за следващите iPhone, за батерии от неръждаема стомана, не само намалява трудността при премахване на батерията, за да отговаря на разпоредбите на ЕС, но също така позволява на Apple да увеличи плътността на клетките на батерията с 5-10%, като същевременно отговаря на изискванията за безопасност, постигайки две цели наведнъж.

Това не е първият път, когато Куо предрича корпус за батерии от неръждаема стомана. По-рано тази година анализаторът каза, че Apple ще сложи новата батерия с корпус във iPhone 16 Pro Max и ще го внедри в гамата iPhone 17, ако върви добре.

Неръждаемата стомана не е толкова ефективна като алуминия при намаляване на загряването, но е по-здрава и по-малко податлива на корозия, така че в допълнение към намаляването на загряването, корпусът на батерията от неръждаема стомана осигурява по-добра защита за батерията и системата на iPhone.

Информацията също потвърждава метален корпус за батерия и предполага, че Apple ще използва индуцирано адхезивно разлепване, за да позволи на потребителите да изместят металния корпус на батерията от шасито чрез прилагане на лек удар електричество върху батерията.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *