MacWhisper вече може автоматично да превежда текст

MacWhisper е популярен инструмент, който използва AI за бързо транскрибиране на аудио. Приложението получава много актуализации през последните седмици и последната му версия въвежда възможност за автоматичен превод на текст на други езици.

С MacWhisper потребителите могат да транскрибират аудио и да превеждат текста само с едно щракване, използвайки DeepL API. И сега MacWhisper може автоматично да преведе целия текст. Както е описано от разработчика Джорди Бруин, това „спестява няколко кликвания“, което е хубаво за тези, които разчитат на инструмента за работа.

По-рано тази седмица MacWhisper вече получи актуализация, която въведе най-новия модел GPT4o с поддръжка за 16 000 изходни токена, така че може да се използва за по-дълги обобщения. Последните актуализации също въведоха експортиране на файл Markdown, поддръжка на BBEdit 14 и функция за диктовка.

За тези, които не са запознати, MacWhisper използва технологията Whisper на OpenAI и цялата обработка за транскрибиране на аудио се извършва локално на Mac. Това означава, че аудиото никога не се изпраща до онлайн сървър, което гарантира поверителността на потребителите. MacWhisper работи с множество файлови формати, включително MP3, WAV, M4A и дори MP4 видеоклипове.

Бързо и лесно транскрибирайте аудио файлове в текст с най-съвременната технология за транскрипция Whisper на OpenAI. Независимо дали записвате среща, лекция или друго важно аудио, MacWhisper бързо и точно транскрибира вашите аудио файлове в текст. MacWhisper работи локално на вашия Mac, така че вашите файлове никога не напускат вашето устройство и не е нужно да плащате.

Изтеглете го сега

MacWhisper е безплатно приложение. Въпреки това има Pro версия, която осигурява интеграция с по-усъвършенствани езикови модели, като GPT4 Turbo. Инструментът работи с Macs, работещи с macOS Ventura (13.0) или по-нова версия. Работи както с Intel, така и с Apple Silicon Mac, въпреки че работи най-добре с M1 Mac и по-нови.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *