iOS 18 и macOS 15 ще включат нова актуализация в приложението Freeform с функция „Scenes“.

С iOS 18 и macOS 15 Apple възнамеряват да въведат множество нови функции и подобрения, засягащи системните приложения и настройки. Чрез източници от индустрията MacRumors получиха подробности за актуализираната версия на приложението Freeform, която трябва да включва интересно допълнение.

Известна като „Freeform Scenes“, новата функция ще даде на потребителите възможността да избират конкретни секции или „Сцени“ в своите дъски за по-лесна навигация. След като бъдат избрани и наименувани, потребителите ще имат възможност лесно да се върнат към тях, след като видят други области на дъската. Потребителите ще имат опцията да редактират сцени и постфактум и дори ще могат да си сътрудничат с други в това. Източниците твърдят, че Freeform Scenes ще бъдат съвместими с iCloud, позволявайки по-лесно споделяне и редактиране.

Контролите за потребителския интерфейс на Freeform Scenes ще бъдат разположени близо до контролите за мащабиране, към долната лява част на приложението. Потребителите ще видят нова икона тип сандвич бар с три вертикални линии и докосването или щракването върху иконата ще покаже потребителския интерфейс на сцените. Потребителският интерфейс на Scenes включва лента с отделни икони със стрелки за по-лесна навигация между сцените, заедно с квадратна икона между двете стрелки. Щракването или докосването на квадратната икона ще предостави на потребителя допълнителни опции за избор или навигация между сцени.

Apple също така разработи следните клавишни комбинации за Freeform Scenes:

Запазване – Shift + Command + S
Следваща сцена – Option + Command + ]
Предишна сцена – Option + Command + [
Въпреки че тази функция е в процес на тестване, заслужава да се отбележи, че не всички функции успяват да бъдат пуснати и Apple също понякога забавят новите допълнения до по-късна версия на iOS. Докато Freeform Scenes е в процес на разработка за ‌iOS 18‌ и macOS 18, той може да бъде изтеглен или въведен на по-късно в бъдеще.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *