iPhone 16 ще има нов бутон: Ето какво може да прави…

Множество слухове предполагат, че моделите iPhone 16 ще имат изцяло нов бутон, който е предназначен да улесни заснемането на снимки.

Функция от дясната страна на iPhone 16 Pro Apple наричана Capture Button ще бъде един от най-усъвършенстваните бутони, въведени до момента с поддръжка за множество жестове и възможност за реагиране на натиск. Ето всичко, което бутонът ще може да прави според слуховете:

Възможността за автоматично фокусиране с леко натискане на бутона ще бъде жест, с който собствениците на DSLR фотоапарати са свикнали, тъй като често това е начинът, по който автоматично фокусирате, когато използвате фотоапарат от висок клас.

Бутонът за заснемане е изобразен в CAD рендове и фиктивни модели на всичките четири ‌iPhone устройства, но Марк Гърман от Bloomberg тази седмица предположи, че има възможност той да бъде наличен само на моделите Pro.

С бутона Capture, Apple ще могат да насърчат потребителите да заснемат изображения и видеоклипове в пейзажна ориентация, които се виждат по-добре на слушалките Vision Pro.

Заедно с бутона за заснемане, моделите ‌iPhone 16‌ ще разполагат с малко по-големи дисплеи, нов A18 чип, който поддържа Apple Intelligence, и 8 GB RAM за всички модели, което е необходимо за захранване на моделите с изкуствен интелект на Apple.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *