Find My iPhone вече безплатно

Apple съобщи, че Find My iPhone услугата която позволява да намерите Вашето устройство в случай, че бъде откраднато/загубено, вече се предлага безплатно (без платен MobileMe абонамент) за iPhone 4, iPad, и iPod Touch 4G.

Приложението Find My iPhone (или iPad, или iPod) може да бъде изтеглено безплатно от Apple App Store, след което е нужно единствено да въведете валидни Apple ID детайли за да активирате локализирането на устройството си. На me.com можете да проверите къде се намира Вашето устройство по всяко време, да му изпратите съобщение със звук и др. Възможно е също отдалечено да „форматирате“ устройството си, или просто да го заключите, за да предпазите личната си информация.

Въпреки, че Apple предлага услугата безплатно за отбрани устройства (iPhone 4, iPad, и iPod Touch 4G), реално е възможно да я използвате и с други по-стари устройства (например iPhone 3G, iPhone 3GS) като просто активирате услугата с поддържано устройство (например iPhone 4) за Вашият Apple ID, и след това конфигурирате по-старото си устройство със същия Apple ID.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *