Emergency SOS чрез сателит – безплатната допълнителна година за iPhone 14

Apple обяви, че ще даде на потребителите на iPhone 14 допълнителна безплатна година на Emergency SOS чрез сателит.

На днешния ден преди една година революционната услуга за безопасност на Apple Emergency SOS чрез сателит стана достъпна за всички модели iPhone 14 в САЩ и Канада. Вече налична и в гамата iPhone 15 в 16 страни, тази иновативна технология — която позволява на потребителите да изпращат текстови съобщения със службите за спешна помощ, докато са извън клетъчното и Wi-Fi покритие — вече оказа значително влияние, допринасяйки за много спасени животи. Apple днес обяви, че разширява безплатния достъп до Emergency SOS чрез сателит за още една година за съществуващите потребители на iPhone 14.

„Emergency SOS чрез сателит помогна за спасяването на животи по света. От човек, който беше спасен, след като колата му падна над 400-футова скала в Лос Анджелис, до изгубени туристи, намерени в Апенините в Италия, продължаваме да чуваме истории за нашите клиенти могат да се свържат със службите за спешно реагиране, когато иначе не биха могли“, каза Кайан Дранс, вицепрезидент на Apple за световния продуктов маркетинг на iPhone. „Ние сме толкова щастливи, че потребителите на iPhone 14 и iPhone 15 могат да се възползват от тази новаторска услуга за още две години безплатно.“

Надграждайки тази сателитна инфраструктура, Apple наскоро въведе пътна помощ чрез сателит, за да свърже потребителите към AAA, ако имат проблеми с колата, докато са извън клетъчно и Wi-Fi покритие.

Други възможности за безопасност:
● Потребителите могат да отворят приложението Find My и да споделят местоположението си чрез сателит, за да уверят приятелите и семейството си къде се намират, докато пътуват извън мрежата.
● Откриване на катастрофа може да открие тежка автомобилна катастрофа и автоматично да набере службите за спешна помощ, ако потребителят е в безсъзнание или не може да достигне своя iPhone.
● Регистрирането позволява на потребителите автоматично да уведомяват приятели и семейство, когато са стигнали безопасно до местоназначението си.
● Потребителите могат да настроят своя медицински идентификатор в приложението Health, за да помогнат на лицата, реагиращи бързо, да имат достъп до критична медицинска информация от заключения екран, без да се нуждаят от парола.

Безплатният пробен период ще бъде удължен за потребители на iPhone 14, които са активирали своето устройство в държава, която поддържа Emergency SOS през сателит, преди 12:00 ч. сутринта тихоокеанско време на 15 ноември 2023 г. За наличност на Emergency SOS през сателит посетете support.apple.com/en -нас/HT213426.

Пътната помощ чрез сателит се предлага в САЩ в партньорство с AAA и е включена безплатно за две години, започвайки от момента на активиране на нов iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro или iPhone 14 Pro Max. Тази сателитна услуга изисква iOS 17. Може да има свързани разходи за определени услуги за пътна помощ, предоставяни от AAA.

Потребителите на iPhone 15 и iPhone 14, които не са членове на AAA, могат да се възползват от Пътна помощ чрез сателит на база заплащане при използване за услугите на AAA за пътна помощ.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *