Apple Watch

Apple Watch на 100 милиона китки

Apple Watch вече е на китките на 100 милиона души по света, според нов доклад на Neil Cybart от Above Avalon. Той смята, че Apple е достигнала този етап през декември 2020 г.

В последните пет години и половина ползвателите на Apple Watch са над100 милиона души. Както е показано в графиката по-долу, нарастването не е било постоянно или стабилно през годините. Но за сметка на това броят на хората, които използват Apple Watch, продължава да се увеличава. 30 милиона нови потребители на Apple Watch са добвени през 2020 г., което почти надхвърля броя потребителите на Apple Watch през 2015, 2016 и 2017 заедно.

Apple Watch
Apple Watch

Cybart също така изчислява, че към момента 10% от собствениците на iPhone имат и Apple Watch, в сравнение с 8% в края на 2019 г. Apple Watch вече е четвъртата по големина потребителска група на Apple продукт след iPhone, iPad и Mac. Ако се запази настоящата крива на нарастване е вероятно Apple Watch да надмине Mac през 2022 г.

Впечатляващият растеж на Apple Watch се обяснява с Wearables Fundamentals, Wrist’s Appeal, Cool Factor и Apple Ecosystem. Cybart вярва, че в бъдеще Apple Watch може да функционира като устройсво за проверка на самоличността, устройство за дигитално здраве и като устройство за поддръжка на устройства носими на лицето (евентуално умни очила).

Повече подробности в пълния доклад можете да прочете от тук.

Можете да закупите Apple Watch SE или Apple Watch S6 от NovMac.com – Apple Watch всички предлагани модели.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *