Apple приготвя по-голям LED Cinema Display и Mac Pro ъпдейт

Apple прави финални корекции по още по-голям LED Cinema Display и сериозен ъпдейт на Mac Pro, според източници на AppleInsider.

Новият 27″ LED Cinema Display е насрочен за пускане на пазара през Юни и представлява доста по-голяма версия на съществуващия 24″ модел представен през Октомври 2008.

Очевидно, новия дисплей е бил в лабораториите на Apple за доста време под кодовото наименование „K59“. Предполага се, че компанията е изчаквала по-големите 2560 на 1440 LCD панели да поевтинеят преди да представи модела на пазара.

AppleInsider съобщава още, че „най-значимия ъпдейт за Mac Pro досега“ е заплануван за Юни.

Хора запознати по темата споделят, че създателите на Mac планират евентуално преминаване към най-новите „Westmere“-базирани чипове на Intel с общо 12 ядра.

Предполага се, че Apple ще използва части от Xeon 5600 сериите „Gulftown“ чипове за новия Mac Pro и еднопроцесорен модел с 6 ядра за по-евтиния модел.

Все пак AppleInsider отбелязва постоянните слухове, че Apple ще изостави Xeon и ще премине към два от еднопроцесорните чипове на Intel – 3.33GHz Core i7-980X Extreme Edition на цена от $999.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *