Apple представя MacOS X Snow Leopard и обновената линия MacBook Pro

На световната конференция за разработчици на Apple (WWDC/), която се провежда в Сан Франциско от 8 до 12 юни 2009, бяха обявени няколко новини. За първи път беше представена новата, 64-битова операционна система Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), която се инсталира по-бързо, заема по-малко място, използвайки по нов начин системните ресурси и осъществява връзка с Microsoft Exchange Server за програмите Mail, iCall, Address Book. Нови технологии като Grand Central Dispatch, OpenCL и QuickTime X позволяват пълноценно използване на многоядрените процесори и постигането на максималната производителност на графичните контролери при работа с приложенията. Apple представи и Mac OS X 10.6 Server (Snow Leopard Server) – базиран на 64-битова UNIX операционна система, два пъти по-бърза от предходната.

Семейството на MacBook Pro е обновено с нов член – MacBook Pro 13″ от серията MacBook остава единствено MacBook Whitе. Новите MacBook Pro 13″ вече са с процесори на 2.26 GHz или на 2.53 GHz, с FireWire 800, слот за SD карти, HDD до 500 GB, с възможност за добавяне до 8 GB памет, и не на последно място, с капацитет на батерията вече до 7 часа.

При другите модели MacBook Pro с 15″ и 17″ дисплеи, както и при MacBook Air, е акцентирано на по-производителни процесори и капацитет на батериите, както и слот за SD карти обновените Macbook Pro 15″ и Macbook Pro 17″


Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *