Apple представи новите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max

Apple официално представиха новия iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, които притежават лек титаниев дизайн с извити ръбове, Action бутон и невероятни подобрения на камерата, и A17 Pro.

iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max са проектирани с аерокосмически титан, който е изключително здрав, но в същото време изключително лек, което прави новите Pro модели най-леките изработвани някога. Новият дизайн включва също извити ръбове и персонализиран Action бутон, който позволява на потребителите да персонализират, своето iPhone изживяване. Забележителни подобрения в камерата, които включват и по-напреднала 48MP камера, която поддържа новата супер висока разделителна способност- 24MP по подразбиране, следващата генерация на portraits с Focus и Depth Control, има подобрения на Night mode и smart HDR, и изключителна Telephoto камера ексклузивно на iPhone 15 Pro Max. A17 Pro отваря ново ниво на гейминг изживяванията. Новият USB-C конектор е зареден с USB-3 скорости- 20x по-бърз от USB-2- и заедно с нов вид формат, позволява мощни професионални работни процеси, които не са били възможни преди. Освен сателитът за пътна помощ, iPhone Pro се основава на иновативната сателитна инфраструктура на Apple , за да свързва потребителите, за да им помогне, ако имат проблеми с колата, докато са извън мрежата.

„Това е най-професионалната гама, която някога сме създавали, с най-съвременния титаниев дизайн, най-добрата iPhone камера за момента и А17 Pro чип, който отваря нова глава за производителност и игри, невиждани досега на iPhone.“ казва Грег Джосвиак- старши вицепрезидент на Apple за световен маркетинг.

Изключителен, лек и издръжлив дизайн
Наличен в 6.1-инчов и 6.7-инчов размер на дисплея, Phone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max предлагат издръжлив и лек титаниев дизайн. Тази премиумна сплав е същата, която се използва в космическите кораби – притежава един от най-добрите съотношения на издръжливост към тегло на всеки метал, което прави тази гама Pro най-леката досега. Гамата Pro е изработена, за да издържи , комбинирайки силата на титаниума с най-здравото задно стъкло на смартфон и водещия в индустрията керамичен щит отпред. Използвайки първия в индустрията термомеханичен процес, титаниевите ленти обгръщат нова подструктура , направена от 100% рециклиран алуминий.

Изцяло новият Action бутон, който заменя switch бутона, който се мести, за да бъде телефона на ring или silent mode сега предлага допълнителни опции, така че потребителите да могат да избират между бърз достъп до камерата или да включат фенерчето, активира Voice Memos, Focus modes, translate, Magnifier или Shortcuts за повече опции. Чрез задържане на бутона всички тези опции се появяват и потребителят може да ги използва.

А17 Pro: Нова генерация на Аpple процесорите за iPhone
Осигурява изключителна производителност и възможности, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max се захранват от A17 Pro, първият 3-нанометров чип в индустрията. Продължавайки да водят в смартфон процесорите, А17 Pro носи подобрения на целия чип, включително най-голямата промяна в дизайна на GPU в историята на Apple. Новият CPU е с 10% по-бърз с дизайна и микроархитектурни промени, и Neural Engine сега е 2х по-бърз, захранва функции като autocorrect и personal Voice в iOS17. Pro-class GPU е 20 по-бърз и отключва съвсем нови изживявания, с нов 6-ядрен дизайн, който увеличава производителността и енергийната ефективност. Сега заедно с hardware-accelerated ray tracing- което 4 по-бързо от software-based ray tracing- iPhone 15 предлага по-чиста графика, както и по-завлядяващи AR приложения. iPhone 15 Pro предоставя реалистични игри в дланите на ръцете на потребителите с конзолни заглавия, невиждани досега на смартфон, като Resident Evil Village, Resident Evil 4, Death Stranding и Assassin’s Creed Mirage.

А17 Pro включва специален AV1 декодер, позволяващ по-ефективни, висококачествени видео изживявания за стрийминг услуги. Освен това, нов USB контролер позволява USB 3 скорости на iPhone за първи път, като сега поддържа много по-високи скорости и видео output до 4К при 60fps HDR.

Чрез дълбоко интегриране на хардуер и софтуер, усъвършенстваните системи за камера на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max съдържат еквивалента на седем професионални обектива- всички активирани заради А17 Pro. Със силата на компютърна фотография, 48MP основна камера, създаден ексклузивно за гамата Pro, позволява на потребителите по-голяма гъвкавост с нов 24MP супер висока разделителна способност по подразбиране, предлагаща невероятно качество на изображението при практичен файлов размер идеален за съхранение и споделяне. Основната камера позволява на потребителите три фокусни разстояния- 24 mm, 28 mm, and 35 mm- и дори и да избере един от тях за основен.
Нова генерация portraits на iPhone 15 и iPhone 15 Pro Max разполагат с още по изчистени детайли, по-ярки цветове и по-добра резолюция при слаба светлина. За пръв път потребителите ще могат да правят портрети без да превключват на Portrait mode. Когато камерата фокусира човек, куче или котка или потребителя натисне екрана за фокус, iPhone автоматично хваща снимката в детайли, така че потребителите да могат след това във Photo app на iPhone, iPad или Mac. Потребителите също така, ще могат да променят фокуса след като снимката вече е направена.

Мощна професионална система от камери за по-креативен контрол.

Чрез интегриране на хардуер и софтуер, усъвършенстваните системи за камера на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max съдържат еквивалента на седем професионални обектива- всички активирани заради А17 Pro. Със силата на компютърна фотография, 48MP основна камера, създаден ексклузивно за гамата Pro, позволява на потребителите по-голяма гъвкавост с нов 24MP супер висока разделителна способност по подразбиране, предлагаща невероятно качество на изображението при практичен файлов размер идеален за съхранение и споделяне. Основната камера позволява на потребителите три фокусни разстояния- 24 mm, 28 mm, and 35 mm- и дори и да избере един от тях за основен.
Нова генерация portraits на iPhone 15 и iPhone 15 Pro Max разполагат с още по изчистени детайли, по-ярки цветове и по-добра резолюция при слаба светлина. За пръв път потребителите ще могат да правят портрети без да превключват на Portrait mode. Когато камерата фокусира човек, куче или котка или потребителя натисне екрана за фокус, iPhone автоматично хваща снимката в детайли, така че потребителите да могат след това във Photo app на iPhone, iPad или Mac. Потребителите също така, ще могат да променят фокуса след като снимката вече е направена.

Допълнителни функции към камерите:
– Night mode става по-добър с повече детайли и по-ярки цветове, сега е захранван от Photogenic Engine, включително Night Mode portraits
– Новият Smart HDR улавя обекти и фон с по-реалистично изобразяване на тоновете на кожата, като същевременно гарантира, че снимките имат по-ярки цветове, по-богати средни тонове и по-дълбоки сенки, когато се гледат във Photos.
– Най-доброто подобрение на видеа в смартфон е ъпгрейднат благодарение на А17 Pro, с подобрения в low-light video и Action mode.

Безжична производителност
Гамата iPhone 15 Pro предлага удобни нови начини за зареждане, намиране на приятели на оживени места и поддържане на връзка, докато пътувате. И двата модела използват USB-C кабел, универсално приет стандарт за зареждане и прехвърляне на данни позволяващ един и същ кабел за зареждане на iPhone, Mac, iPad и актуализираните AirPods Pro 2nd gen. Потребителите могат също да зареждат AirPods или apple Watch директно от iPhone с USB-C конектора.

И двата модела разполагат с второ поколение Ultra Wideband чип, който позволява на две iPhone устройства с този чип да се свързват в три пъти по-голям обхват от преди. Това отваря нов начин за използване на Precision Finding за Find My friends, така че потребителите на iPhone 15 могат да споделят местоположението си и да се намират взаимно, дори в тълпи. Precision Finding е изграден със същата защита на поверителността, на която потребителите са се доверили във Find My.

Crash Detection може да засече сериозно произшествие и да повика помощ
вместо потребителите, Dynamic Island показва нотификации и Live Activities.

Цветовете идва в: Black, White, Blue and Natural

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *