Apple може да продаде през 2011 година около 28 млн. таблета iPad

Компанията Apple може да продаде през 2011 година около 28 милиона таблета iPad. Тези прогнози предоставят анализаторите от UBS Investment Research, като те твърдят, че нарастващите продажби на iPad може да се отразят негативно върху производството на най-евтините модели персонални компютри. „Продажбите на обичайните лаптопи изглежда скоро ще усетят натиска от страна на iPad и подобните на него интернет-таблети, които се появяват на пазара все повече“ – каза аналитикът от UBS Maynard Um.

„Ние сме уверени, че голяма част от таблетите ще окажат въздействие върху продажбите на традиционните компютри от по-ниския ценови диапазон. Тук цените са достатъчно близки до по-съвременния формат изчислителни устройства, които стават все по-атрактивни и интересни за масовия потребител“ – казва още той.

В доклада се казва, че купувачите, които купуват iPad сега, за в бъдеще е висока вероятността да отложат обновлението на настолния си компютър или закупуването на нов модел. Освен това, експертите са склонни да вярват, че интернет-таблетите през следващите години е напълно вероятно да унищожат този формат устройства, като нетбуците.

Днес, Apple работи върху новото поколение таблети. Новата версия на iPad трябва да се появи по щандовете на магазините в края на тази година.

Очаква се, че устройствата ще бъдат пуснати в два варианта – с диагонал на екрана 7 инча, както и по-малка версия с 5,6-инчов екран. И двете версии ще работят с OLED-екран и мултисензорна технология.

Тайванските производители на монитори вече са получили заявки от Apple за производството на дисплеи за iPad с диагонали 5,6, 7 и 9,7-инча. Всички нови продукти трябва да намерят своето място в новия iPad преди началото на 2011 г., твърдят от компанията. Нека да припомним, че днес Apple продава iPad само с диагонал на екрана от 9,7-инча.

Съобщава се, че версията с диагонал на екрана 9,7-инча ще получи само дребни подобрения, които ще покрият редица мултимедийни функции. Но по-малкият iPad ще може да се използва за електронен четец на цифрови книги, вестници и списания. Знаем също така, че по-малките версии на iPad ще получат нов сензорен екран с висока яркост и по-ниско потребление на електроенергия (както е в iPhone 4).

Независими анализатори твърдят, че една от основните трудности при изхода на новите продукти на пазара може да бъде тяхната цена. Факт е, че цените на OLED-екраните са достатъчно високи. Например, един течнокристален дисплей за 9,7-инчов iPad струва 60-70 долара, а OLED-екран със същите размери струва почти 500 долара. Независимо от факта, че цените днес са такива, от Apple планират да представят новото устройство до края на годината, а през останалите няколко месеца, цената има вероятност да падне в пъти.

Източник: http://www.kaldata.com/

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *