Apple анонсира CarPlay

Apple анонсира, че водещите производители на коли ще включват поддръжка на CarPlay в новите модели коли. С CarPlay можете лесно и безопасно да използвате Вашият iPhone докато шофирате.

CarPlay позволява на шофьорите да правят обаждания, да използват Maps, да слушат любимата си музика , да преглеждат съобщения, само с докосване на екрана или с гласови команди. Потребителите могат лесно да контролират CarPlay от вграденият интерфейс на колата или просто като задържат Voice Control бутона на волана за да активират Siri без да се разсейват докато шофират.

Тази седмица е премиерата на CarPlay в коли с марката Ферари, Мерцедес и Волво. Други производители като БМВ, Форд, Хонда, Хюндай, Ягуар, Киа, Мицубиши, Нисан, Пежо, Субару, Сузуки и Тойота също ще включат CarPlay като функция.

“CarPlay е създаден да осигури невероятно удобство и нов начин потребителя да използва своя iPhone докато шофира”, сподели Greg Joswiak, вицепрезидент на Apple в отдел iPhone и iOS Маркетинг продукти. “Потребителите на iPhone желаят да имат достъп до съдържанието на техният телефон с върхът на пръстите си и CarPlay позволява на шофьорите да използват телефона си в тяхната кола с минимално разконцентриране. Имаме като партньори невероятна гама авто производители които ще пуснат на пазара коли с CarPlay, и сме развълнувани, че ще дебютира в някои модели тази седмица в Женева.”

Siri
Щом свържете Вашият iPhone с автомобила, в който е интегриран CarPlay, Siri ще Ви помага лесно да достъпвате контактите си, да правите обаждания, да прослушвате гласовата си поща. Когато получите съобщение или ново известие, Siri може да прочете известието или съобщението и да продиктувате отговор на съобщението с гласова команда.

Maps
CarPlay прави навигацията по-интуитивна тъй като работи с Maps. Можете да кажете на Siri да Ви навигира, посредством Maps, и ще получите инструкции за всеки следващ завой, например. Картата ще се визуализира и на вградения дисплей на Вашата кола.

Music
CarPlay дава достъп на потребителя до любимата му музика, аудио книги или iTunes Radio с лесна навигация от вградените в колата бутони или чрез Siri.

Apple CarPlay ще бъде достъпен като ъпдейт в iOS 7, като ще работи с моделите iPhone 5S, iPhone 5C и iPhone 5. CarPlay ще бъде интегриран в коли произведени през 2014 година.

168573-1280

168577-1280

168580-1280

168582-1280

168583-1280

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *