Apple анонсира новия iPhone 5

Apple показа iPhone 5 – най-тънкия и най-лек iPhone до сега, с напълно обновен дизайн включващ 4-инчов Retina дисплей, A6 чип (процесор) проектиран от Apple и предоставящ невероятна производителност, супер бърза безжична мрежа (LTE) и още по-добър живот на батерията.

iPhone 5 идва с iOS 6 включваща над 200 нови функции включително ново Maps приложение (Google картите са заменени с нови карти на Apple) с „turn-by-turn“ навигация; Facebook интеграция; Passbook (дигитален портфейл); и още повече функции за Siri (гласовия асистент в новите iOS устройства, който вече е наличен и за новия iPod Touch).

iPhone 5 е един от най-тънките смартфони на света – с дебелина само 7.6 милиметра и корпус от анодизиран алуминий той е с 18% по-тънък от iPhone 4S и с 20% по-лек от него.

Новият 4-инчов Ретина дисплей на iPhone 5 показва повече пиксели от iPhone 4S и прави невероятния Retina дисплей на 4S още по-невероятен. С „по-висок“ дисплей, но запазвайки ширината, новият iPhone 5 е също толкова лесен за работа с една ръка, за да можете да пишете и скролирате както и до сега, но в същото време да виждате повече информация на дисплея, включително страхотните нови приложения които са създадени специално за по-голям Retina дисплей, а също така и широкоекранно HD видео.

iPhone 5 поддържа ултрабърза безжична мрежа, включително стандартите LTE и DC-HSDPA, за да можете да браузвате и да теглите съдържание много по-бързо. Уникалното тук е, че Apple успява да комбинира CDMA и LTE чиповете в един което позволява iPhone 5 да бъде толкова тънък като едновременно предоставя ултра-бързи мрежови скорости. iPhone 5 включва поддръжка за „dual-band 802.11n“ WiFi мрежа със скорости до 150Mbps.

Новият A6 чип е проектиран от Apple за да предостави невероятна производителност в новия iPhone 5. Той е сърцето на новото устройство и позволява поддръжката на 4-инчовия Retina дисплей при супер ниска консумация на енергия, подобрявайки живота на батерията. С до два пъти по-добра процесорна и графична производителност почти всичко което правите на iPhone 5 е супер-бързо – зареждане на приложения, уеб страници, изтегляне на е-мейли и др.

Познатата 8-мегапикселова iSight камера от iPhone 4S е най-популярната камера в света, а сега с iPhone 5 тя става още по-добра. Новата камера е с невероятни оптични възможности и въпреки това е с 25% по-малка от тази в 4S. Камерата включва сапфирено кристално покритие на лещите което е по-тънко и здраво от стъкло, което предоставя кристално ясни снимки. Новите функционалности включват разпознаване на до 10 лица при видео клипове и възможност да се правят снимки докато се снима видео и подобрено стабилизиране на изображението. Нова FaceTime HD камера отпред позволява изключително ясни FaceTime видеообаждания, а може да се използва и за самозаснемане и снимане на 720p HD видео. Освен всичко това, iPhone 5 ви позволява да споделяте снимките си с приятели и семейство чрез услугата „iCloud Shared Photo Streams“.

iPhone 5 включва нов Lightning конектор който е с 80% по-малък от стария конектор. Изцяло дигиталния Lightning конектор е с адаптивен интерфейс и пренася само сигналите от които съответния аксесоар се нуждае. Освен това няма значения на коя страна се включва, което позволява бързо включване на всякакви аксесоари. Също се предлага и адаптер/преходник към стандартния 30-пинов конектор.

iPhone 5 идва с още по-добро аудио и със система от микрофони за по-добър звук при разговор. Освен това при разговор страничните шумове се заглушават посредством нова технология. Налични са също напълно обновени слушалки наречени Apple EarPods с нов напреднал дизайн за по-естествено прилягане към ухото и повишена здравина, както и невероятно качество на звука, типично за по-висок клас слушалки.

И накрая iPhone 5 идва с iOS 6 – най-новата версия на операционната система за iPhone, iPod и iPad която идва с над 200 нови функции и подобрения. Новата версия на операционната система ще е налична като ъпдейт още на 19-ти Септември за по-стари устройства като iPhone 4S, 4, 3GS, новият iPad и iPad 2.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *