Apple представят нов iPad mini с чип A17 Pro

Apple представиха днес нов iPad mini, включващ A17 Pro чип, който ще поддържа Apple Pencil и Apple Intelligence.

С любим ултрапреносим дизайн, новият iPad mini се предлага в четири прекрасни покрития, включително ново синьо и лилаво, и разполага с блестящия 8,3-инчов дисплей Liquid Retina. A17 Pro осигурява огромно увеличение на производителността дори за най-взискателните задачи, с по-бърз CPU и GPU, 2 пъти по-бърз Neural Engine от предишното поколение iPad mini и поддръжка за Apple Intelligence. Гъвкавостта и усъвършенстваните възможности на новия iPad mini са изведени на съвсем ново ниво с поддръжката на Apple Pencil Pro, отваряйки изцяло нови начини да бъдете още по-продуктивни и креативни. 12MP широка задна камера поддържа Smart HDR 4 за перфектни снимки с увеличен динамичен диапазон и използва машинно обучение за откриване и сканиране на документи направо в приложението за камера.

Новият iPad mini разполага с цял ден живот на батерията и чисто нови изживявания с iPadOS 18.

„Няма друго устройство в света като iPad mini, обичан заради комбинацията си от мощна производителност и гъвкавост в нашия най-ултрапреносим дизайн. iPad mini се харесва на широк кръг потребители и е създаден за Apple Intelligence, предоставяйки нови интелигентни функции, които са изключително мощни“, казва Боб Борчерс, вицепрезидент на Apple за световен продуктов маркетинг. „С мощния A17 Pro чип, по-бърза свързаност и поддръжка за Apple Pencil Pro, новият iPad mini предоставя пълното iPad изживяване в нашия най-преносим дизайн на невероятна цена.“

A17 Pro отключва мощна производителност
Новият iPad mini получава голяма актуализация с A17 Pro, осигурявайки невероятна производителност и енергийна ефективност в ултрапреносим дизайн. A17 Pro е мощен чип, който отключва редица подобрения спрямо A15 Bionic в предишното поколение iPad mini. С 6-ядрен CPU — две ядра за производителност и четири ядра за ефективност — A17 Pro предоставя 30 процента увеличение на производителността на процесора.1 A17 Pro също така носи повишаване на графичната производителност с 5-ядрен GPU, осигурявайки 25 процента скок над предишно поколение. A17 Pro носи изцяло нови изживявания — включително професионални приложения, използвани от дизайнери, пилоти, лекари и други — и прави по-бързо от всякога потребителите да редактират снимки, да се гмуркат в по-завладяващи AR приложения и др. Новият iPad mini предлага реалистични игри с хардуерно ускорено проследяване на лъчи — което е 4 пъти по-бързо от софтуерно базираното проследяване на лъчи — както и поддръжка за динамично кеширане и хардуерно ускорено мрежесто засенчване. От създаване на завладяващо съдържание по-бързо от всякога в Affinity Designer до игра на взискателни, графично интензивни AAA игри като Zenless Zone Zero, потребителите могат да вземат мощната производителност и ултрапреносимия iPad mini навсякъде.

Създаден за Apple Intelligence
С мощността на чипа A17 Pro, новият iPad mini осигурява поддръжка за Apple Intelligence. Дълбоко интегриран в iPadOS 18, Apple Intelligence използва силата на силикона на Apple и изградените от Apple генеративни модели, за да разбира и създава език и изображения, да предприема действия в приложенията и да черпи от личния контекст, за да опрости и ускори ежедневните задачи. Много от моделите, които захранват Apple Intelligence, работят изцяло на устройство, а Private Cloud Compute предлага възможност за гъвкавост и мащабиране на изчислителния капацитет между обработка на устройството и по-големи, сървърно базирани модели, които работят на специални силиконови сървъри на Apple.

Първият набор от функции на Apple Intelligence ще бъде достъпен на американски английски този месец чрез безплатна софтуерна актуализация с iPadOS 18.1 и ще бъде наличен за iPad с A17 Pro или M1 и по-нови. Apple Intelligence предоставя изживявания, които са възхитителни, интуитивни, лесни за използване и специално проектирани да помагат на потребителите да правят нещата, които са най-важни за тях:

● С инструментите за писане потребителите могат да пренаписват, коригират и обобщават текст почти навсякъде, където пишат, включително поща, бележки, страници и приложения на трети страни.
● Siri става по-дълбоко интегрирана в системното изживяване и получава нов дизайн с елегантна светеща светлина, която се увива около ръба на екрана, когато е активна на iPad mini. С по-богати възможности за разбиране на език, комуникацията със Siri е по-естествена и гъвкава. Siri може да следва, когато потребителите се спънат в думите им, може да поддържа контекст от една заявка до друга и сега потребителите могат да пишат в Siri. Siri също има обширни познания за продукта, за да отговори на въпроси относно функциите на iPad mini и други устройства на Apple.
● В Снимки функцията Спомени вече позволява на потребителите да създават филмите, които искат да видят, като просто напишат описание, а с новия инструмент Clean Up те могат да идентифицират и премахнат разсейващи обекти на фона на снимка — без случайно да променят обекта.

Допълнителни функции на Apple Intelligence ще бъдат въведени през следващите няколко месеца:
● Image Playground позволява на потребителите да създават игриви изображения за миг.
● Image Wand е нов инструмент в палитрата с инструменти на Apple Pencil, който може да трансформира груба скица в излъскано изображение.
● Emoji ще бъдат изведени на изцяло ново ниво с възможността за създаване на оригинални Genmoji чрез просто въвеждане на описание или чрез избиране на снимка на приятел или член на семейството.
● Siri ще може да черпи от личния контекст на потребителя, за да предостави интелигентност, която е съобразена с него. Той също така ще придобие информираност на екрана, за да разбере и да предприеме действия със съдържанието на потребителите, както и да предприеме стотици нови действия във и между приложенията на Apple и трети страни.
● С ChatGPT, интегриран в изживяванията в рамките на iPadOS 18, потребителите имат възможност за достъп до неговата експертиза, както и до възможностите му за разбиране на изображения и документи, в рамките на Siri и Инструменти за писане, без да е необходимо да прескачат между инструментите. Защитата на поверителността е вградена, така че IP адресът на потребителя да е скрит и OpenAI няма да съхранява заявки. Потребителите имат достъп до ChatGPT безплатно, без да създават акаунт, а правилата за използване на данни на ChatGPT се прилагат за тези, които решат да свържат своя акаунт.

Още по-бърза връзка
С по-бърза безжична и кабелна свързаност потребителите могат да правят още повече с iPad mini, докато са в движение. Новият iPad mini поддържа Wi-Fi 6E, което осигурява до два пъти по-висока производителност от предишното поколение, така че потребителите могат да изтеглят файлове, да играят игри онлайн и да предават филми още по-бързо. Моделите Wi-Fi + Cellular с 5G позволяват на потребителите да имат достъп до своите файлове, да комуникират с връстници и да архивират данните си за миг, докато са в движение. Клетъчните модели на новия iPad mini се активират с eSIM, по-сигурна алтернатива на физическата SIM карта, позволяваща на потребителите бързо да се свързват и прехвърлят съществуващите си планове цифрово и да съхраняват множество клетъчни планове на едно устройство. Клиентите могат лесно да се свържат с планове за безжични данни на новия iPad mini в над 190 страни и региони по света, без да е необходимо да получават физическа SIM карта от местен оператор. USB-C портът вече е до 2 пъти по-бърз от предишното поколение, с трансфер на данни до 10 Gbps, така че импортирането на големи снимки и видеоклипове е още по-бързо.

Невероятно изживяване с камера
Страхотните камери, заедно с невероятно преносимия форм фактор на iPad mini, позволяват мощни мобилни работни процеси. 12-мегапикселова широка задна камера предоставя прекрасни снимки, а със Smart HDR 4 те ще бъдат още по-подробни и ярки. Използвайки мощния 16-ядрен Neural Engine, новият iPad mini използва изкуствен интелект (AI) за автоматично идентифициране на документи направо в приложението Камера и може да използва новата светкавица True Tone, за да премахне сенките от документа. 12MP Ultra Wide предна камера в портретна ориентация, с поддръжка за Center Stage, е чудесна за всички начини, по които клиентите използват iPad mini.

Магически възможности с Apple Pencil Pro
Apple Pencil Pro отключва магически възможности и мощни взаимодействия, превръщайки iPad mini в скицник, който потребителите могат да носят навсякъде. Apple Pencil Pro може да усети натискането на потребителя, извеждайки палитра с инструменти за бързо превключване на инструменти, тегло на линията и цветове, всичко това без да прекъсва творческия процес. Персонализиран хаптичен механизъм осигурява леко докосване, което осигурява потвърждение, когато потребителите стиснат, докоснат два пъти или прилепнат към Smart Shape за забележително интуитивно изживяване. Потребителите могат да въртят Apple Pencil Pro за прецизен контрол на инструмента, който използват. Завъртането на цевта променя ориентацията на инструментите с оформена писалка и четка, точно като писалка и хартия, а с курсора на Apple Pencil потребителите могат да визуализират точната ориентация на инструмента, преди да направят маркировка. Apple Pencil Pro включва поддръжка за Find My и сдвоява, зарежда и се съхранява чрез нов магнитен интерфейс на новия iPad mini. iPad mini също така поддържа Apple Pencil (USB-C), идеален за водене на бележки, скициране, анотиране, водене на дневник и други, на страхотна цена.

iPadOS 18 носи мощни и интелигентни нови функции
В допълнение към революционните възможности на Apple Intelligence, iPadOS 18 предлага мощни функции, които подобряват изживяването на iPad, правейки го по-гъвкав и интелигентен от всякога. iPadOS също има усъвършенствани рамки като Core ML, които улесняват разработчиците да се докоснат до Neural Engine, за да предоставят мощни AI функции направо на устройството.

Проектиран за уникалните възможности на iPad, калкулаторът предоставя изцяло нов начин за използване на Apple Pencil. С Math Notes потребителите вече могат да въвеждат математически изрази или да ги пишат, за да ги видят незабавно решени с почерк като техния собствен. Те могат също да създават и използват променливи и да добавят уравнение за вмъкване на графика. Потребителите също могат да имат достъп до своите математически бележки в приложението Notes и да използват цялата математическа функционалност във всяка от другите си бележки.

В приложението Бележки ръкописните бележки стават по-плавни, гъвкави и лесни за четене със Smart Script и силата на Apple Pencil. Smart Script отприщва мощни нови възможности за потребителите, които редактират ръкописен текст, като им позволява лесно да добавят интервал или дори да поставят въведен текст със собствения си почерк. И докато потребителите пишат с Apple Pencil, техният почерк ще бъде автоматично прецизиран в реално време, за да бъде по-гладък, прав и по-четлив.

С новото аудиозаписване и транскрипция iPad може да заснеме лекция или разговор, а преписите се синхронизират с аудиото, така че потребителите да могат да търсят точен момент в записа.
Нови нива на персонализиране идват в iPad и потребителите имат още повече възможности да изразят себе си чрез началния екран с икони на приложения и уиджети, които могат да бъдат поставени във всяка отворена позиция. Иконите и уиджетите на приложенията могат да придобият нов облик с тъмен или оцветен ефект, а потребителите могат да ги направят да изглеждат по-големи, за да създадат изживяването, което е идеално за тях. Центърът за управление е преработен, за да осигури по-лесен достъп до много от нещата, които потребителите правят всеки ден, предоставяйки бърз достъп до нови групи от най-използваните контроли от потребителя. Потребителите могат дори да организират нови контроли от приложения на трети страни в преработения Център за управление.

Приложението Photos получава най-голямата си актуализация досега, предоставяйки на потребителите мощни нови инструменти, които улесняват намирането на това, което търсят с опростено и адаптивно оформление на приложението, което се възползва от по-големия дисплей на iPad и помага на потребителите да разглеждат по теми, без да се налага да организирайте съдържание в албуми.

Потребителите имат нови начини да поддържат връзка и да изразяват себе си в Messages с изцяло нови анимирани текстови ефекти, преработени Tapbacks и възможността да планират съобщения за изпращане по-късно.

По-добре за околната среда
Новият iPad mini е проектиран с мисъл за околната среда, включително 100 процента рециклиран алуминий в кутията, 100 процента рециклирани редкоземни елементи във всички магнити и 100 процента рециклирано златно покритие и спояване с калай в множество печатни платки. Новият iPad mini отговаря на високите стандарти на Apple за енергийна ефективност и не съдържа живак, бромирани забавители на горенето и PVC. Опаковката е 100 процента базирана на влакна, което доближава Apple до целта й да премахне пластмасата от всички опаковки до 2025 г.

Днес Apple е въглеродно неутрална за глобалните корпоративни операции и, като част от амбициозната си цел Apple 2030, планира да бъде въглеродно неутрална в целия си въглероден отпечатък до края на това десетилетие.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *