Apple работят върху най-малко четири нови устройства

Apple работят върху най-малко четири нови устройства Vision, които ще се появят през следващите няколко години, според нов доклад на Марк Гърман.

В скорошен бюлетин за абонатите Гърман казва, че хедсет Vision от нисък клас се очаква да пристигнат още през следващата година, последвани от нови слушалки Vision Pro през 2026 г. Моделът от нисък клас се очаква да струва около $2000 и вероятно ще използвайте по-малко мощен процесор и по-евтини материали. Освен това няма да има EyeSight, функция, която показва очите на потребителя в предната част на слушалките. Очаква се продажбите на хедсета Vision от нисък клас да се удвоят поне от тези на Pro модела.

Интересното е, че се говори, че Apple работят върху още два продукта, които остават до голяма степен неизвестни: смарт очила и AirPods с вградени камери.

През 2027 г. екипът обмисля да пусне интелигентни очила наравно с Meta Ray-Bans, както и AirPods с камери. Идеята е да се спестят милиардите долари, похарчени за технологията за визуална интелигентност на Vision Pro, която може да сканира околната среда около потребителя и да предостави полезни данни. Ще усетим това с предстоящата функция за визуална интелигентност на iPhone 16, но планът е да пренесем способността на Vision Pro да разбира заобикалящата го среда към повече продукти.

Гърман подчертава, че Apple вече не са водещи в няколко ключови технологии, особено в областта на изкуствения интелект (AI). Междувременно конкурентите напредват бързо в области, които биха могли да предефинират начина, по който потребителите взаимодействат с технологиите. Тъй като конкуренцията се засилва през следващите няколко години, особено от нововъзникващите играчи, Apple ще трябва да отстояват позицията си, особено в пространството на Smart Home.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *