13 съвета как да издържи по-дълго батерията на вашия iPhone 15

С всяка нова версия на операционната система и нов iPhone има оплаквания за проблеми с живота на батерията и тази година не е изключение. Често има периоди на бързо изтощаване на батерията след актуализация или издание поради синхронизиране зад кулисите, но понякога проблемите могат да продължат по-дълго.

Не всички от тези съвети могат да се отнесат за моделите с ъпдейта iOS 17 и iPhone 15, но тези стъпки абсолютно ще ви помогнат да запазите батерията на вашето ново устройство.

1. Изключете Live Activities
Активностите на живо позволяват на приложенията да поддържат текущо известие на заключения екран или Dynamic Island, а в ‌iOS 17‌ Live Activities се използват повече от всякога. В комбинация с Always-On дисплея на моделите iPhone 14 Pro и iPhone 15 Pro, Live Activities може значително да изтощи батерията.

2. Изтрийте Widgets за заключен екран и начален екран
В ‌iOS 17‌, Apple допълнително подобри джаджи, въвеждайки интерактивност. Widgets вече могат да се използват направо на заключения екран, така че можете да правите неща като управление на интелигентни домашни уреди или отметка на напомняния, без да отваряте съответното приложение.

3. Изключете гласовата поща на живо
Гласова поща на живо е функция, която ви позволява да получите прочит в реално време на гласова поща, която някой оставя, за да можете да отговорите на телефона, ако е нещо важно. Тъй като гласовата поща на живо се показва направо на заключения екран, тя изтощава батерията.

4. Изключете Proximity AirDrop Sharing
Когато държите два iPhone с ‌iOS 17‌ заедно или ‌iPhone‌ с ‌iOS 17‌ и Apple Watch с watchOS 10.1, ‌iPhone‌ инициира базиран в близост AirDrop или протокол за прехвърляне на контакт. Ако непрекъснато задействате това, това може да изтощи батерията, така че ако сте поставили своя ‌iPhone‌ близо до друг ‌iPhone‌ и интерфейсът AirDrop продължава да изскача е добра идея да го изключите.

5. Възползвайте се от офлайн картите
В ‌iOS 17‌ можете да изтеглите Apple Maps за офлайн използване. Полезно е, когато нямате връзка, но също така е добре да се използва дори и да имате. Ако пътувате в район, където връзката ви е доста оскъдна, изтеглянето на карта за това място и след това изключването на мрежата ще запази живота на батерията ви, без да повлияе на способността ви да се придвижвате.

6. Деактивирайте Haptic Keyboard Feedback
Apple има опция за клавиатура, която ви дава осезаема обратна връзка, когато докоснете клавишите на екрана. Той вибрира при всяко натискане на клавиш за по-удовлетворяващо изживяване при писане, но това, което може би не знаете е, че изтощава батерията.

7. Изключете винаги включен дисплей (iPhone 15 Pro)
Както подсказва името, Always-On дисплеят на моделите ‌iPhone 15 Pro‌ оставя времето, вашите тапети, уиджети и активности на живо видими на заключения екран, дори когато вашият ‌iPhone‌ е заключен.

8. Изберете неанимирани тапети
Някои от фантастичните тапети, които са налични за заключения екран, са анимирани, а анимираният тапет ще изтощи малко повече батерия от статичен тапет.

9. използвайте Focus Modes
Използването на вградената опция Focus на Apple може да намали броя на известията, които получавате през деня, а по-малкото известия означава по-малко възможности за приложенията да „събудят“ дисплея ви и да причинят изтощаване на батерията.

10. Използвайте планирано резюме
Също така си струва да се уверите, че всяко приложение, което изпраща неважни известия, е преместено в Scheduled Summary, което запазва известия и ви ги изпраща веднъж или два пъти на ден.

11. Ограничете кога и колко често приложенията имат достъп до местоположението ви
Винаги е добре да проверявате настройките за поверителност и достъп, за да сте сигурни, че приложенията и услугите не правят неща, които не искате да правят.

12. Ограничете приложенията, използващи Bluetooth
Вашият ‌iPhone‌ ви уведомява, когато приложенията са поискали достъп до Bluetooth и има доста приложения, които искат достъп до Bluetooth за проследяване на местоположението, сканиране за устройства Chromecast или други не толкова полезни причини.

13. Използвайте Wi-Fi и самолетен режим
Когато можете, най-добре е да се свържете с Wi-Fi, за да увеличите живота на батерията и това е един от съветите за запазване на батерията, които Apple предлага. У дома или на работа се уверете, че се свързвате с Wi-Fi, вместо да използвате мобилни данни. Нищо не изтощава батерията така, както 5G връзка, особено тази, която е нестабилна.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *