iPhone 15 може да спаси вашите AirPods или Apple Watch от падане на батерията

Благодарение на USB-C можете да използвате iPhone 15 (всеки модел), за да зареждате своите AirPods или Apple Watch.

Всеки нов iPhone 15 – както Pro, така и не-Pro модели – се отказа от Lightning порта в полза на USB-C. Това означава, че можете да използвате един и същ USB-C кабел за зареждане на вашия iPhone, iPad (с изключение на най-евтиния модел), MacBook и най-новите AirPods Pro. И това е хубаво…освен ако не сте особено лоялен към Lightning.

Но новият порт на iPhone 15 също позволява една доста удобна нова функция: reverse charging.

По същество, за разлика от предишните модели iPhone, iPhone 15 може да се удвои като преносим power bank за вашите периферни устройства, като вашия Apple Watch или AirPods. Можете да използвате USB-C кабел, за да свържете своя iPhone 15 към по-малка джаджа и — бум — вашият iPhone ще започне да го зарежда. Това обещава да бъде полезно, ако периферните ви устройства се повредят и вашият iPhone 15 има достатъчно енергия.

Цялата гама iPhone 15 на Apple има батерии със същия размер като на iPhone 14 и са оценени като имащи същото време за възпроизвеждане на аудио и видео; например iPhone 15 и iPhone 14 бяха оценени за до 20 часа възпроизвеждане на видео, когато бяха съответно пуснати на пазара.

Така че, въпреки че има тази нова възможност за reverse charging, може да не е толкова голяма промяна, колкото си мислите. Ако постоянно оставяте батерията на вашия iPhone да падне до червено, използването й за зареждане на другите ви джаджи може да не е препоръчително.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *