Как да превключите от Spotify към Apple Music – лесно е

Ако превключвате между музикални услуги, не е нужно да губите своите плейлисти.

Apple Music и Spotify са двете най-популярни услуги за стрийминг на музика —  тъй като и двете имат десетки милиони абонати. Що се отнася до услугата, която трябва да използвате, вероятно зависи от това коя услуга използвате вие или вашето семейство от години. Въпреки това, двете услуги включиха някои ключови промени през последната година.

Apple Music срещу Spotify: Най-големите разлики

Поддръжка на Dolby Atmos

От пролетта на 2023 г. Apple Music най-накрая поддържа Dolby Atmos записи. Беше обявен заедно със Sonos Era 300, който е високоговорител, оптимизиран за възпроизвеждане на Dolby Atmos съдържание, и днес всички плащащи абонати могат да възпроизвеждат тези нови завладяващи песни. (Преди това Amazon Music Unlimited беше единствената голяма услуга за стрийминг на музика, която поддържаше цял каталог от Dolby Atmos съдържание.)

Spotify не поддържа Dolby Atmos или spatial audio в момента. Предполага се, че когато в крайна сметка пусне своята услуга за loseless streaming, Spotify HiFi, ще пусне и поддръжка за Dolby Atmos. Не се знае, обаче колко ще струва.

Поддръжка на интелигентни високоговорители

Друга голяма причина да преминете към Apple Music е, ако планирате да закупите един от интелигентните високоговорители на Apple, второ поколение HomePod или HomePod mini. За разлика от други популярни интелигентни високоговорители (като Amazon Echo, Nest Home и дори Sonos One), интелигентните високоговорители на Apple отговарят на гласови команди „Hey Siri“ за музика само ако се абонирате за Apple Music (и, от май 2021 г., Deezer) . Ако сте абонат на Spotify, можете само да поискате от Siri да възпроизвежда/поставя на пауза, да пропуска песни и да регулира силата на звука.

Разбира се, Spotify работи добре с почти всеки друг интелигентен високоговорител, освен линията HomePods на Apple. Например, ако имате Amazon Echo, Nest Audio (интелигентния високоговорител на Google) или Sonos One, можете да посочите Spotify като вашата музикална услуга по подразбиране, гласовите команди ще работят.

Ексклузивни подкасти

Другият голям елемент от тези услуги за стрийминг на музика са подкастите – и Spotify определено има предимство. Spotify сключи сделки с някои от най-големите подкасти (като The Joe Rogan Experience и Call Her Daddy), за да ги направи ексклузивни за Spotify, което означава, че не можете да ги слушате в Apple Music.

Най-добрите приложения за превключване между музикални услуги

Преминаването от Spotify към Apple Music може да бъде смущаващо. Двата интерфейса са забележимо различни и подкастите не са интегрирани в приложението Apple Music, както са със Spotify (трябва да отворите отделното приложение Apple Podcasts за това). Ако се окажете в това затруднение – не искате да превключите, защото сте инвестирали толкова много – начин да направите този преход малко по-лесен е бързо да прехвърлите вашите плейлисти от Spotify към Apple Music.

Трябва да изтеглите отделно приложение, като тези по-долу, и най-вероятно ще трябва да платите малка такса, но това е малка цена, която трябва да платите, за да пренесете вашите плейлисти. Освен това много от услугите по-долу не са ограничени до Apple Music или Spotify. Ако преминавате от всякаква музикална услуга към друга, било то от Tidal към Amazon Music или от Pandora към Deezer, тези услуги вероятно ще могат да ви помогнат:

 

– SongShift

– Soundiiz

 

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *