Ще пуснат ли Apple iPhone Air през 2025 г. на пазара?

Както е известно, слуховете са в своя пик месец преди пускането на пазара на iPhone през 2024 г. Но обект на скорошни спекулации е, по изключение, големият старт през следващата година, iPhone 17.

В началото на май се появиха първите индикации, че Apple работят върху нов още по-тънък модел за края на 2025 г., който ще замени модела Plus. С други думи: все още ще има четири устройства: 17, 17 Pro, 17 Pro Max и новият 17 Slim.

Докато настоящите стандартни модели са с дебелина между 7,8 mm (iPhone 15 и 15 Plus) и 8,25 mm (15 Pro и 15 Pro Max), а съответните модели от серия 17 вероятно ще бъдат приблизително със същата дебелина, тънкият модел iPhone 17 се очаква да бъде с дебелина само 5 мм. С други думи, това ще бъде голямо надграждане и първият наистина значителен физически редизайн след iPhone 12 преди четири години.

Повечето експерти предполагат, че тънкият модел ще бъде в по-високия ценови сегмент и дори ще струва повече от iPhone 17 Pro Max, тъй като Ice Universe посочи начална цена от 1299 долара.

Спецификациите говорят за евтин модел

Но ютюбърът Джон Проссер казва точно обратното: Не отговаря на спецификациите, които са получили като информация досега. Засега се предполага, че тънкият модел ще бъде оборудван с A19 процесор, който не принадлежи към Pro сегмента, и ще има само един обектив на камерата на гърба.

В дълго, но доста бавно видео, Проссер представи своята теза: iPhone 17 Slim изобщо не е предназначен да бъде модел с висока производителност, а по-скоро се предлага на пазара като оригиналния Macbook Air, като дава приоритет на формата пред функцията. Повечето слухове казват, че той ще има по-слаби спецификации от Pro моделите от поколението iPhone 17 и система с по-нискокачествена камера, но ще бъде по-тънък и по-лек.

Всъщност Проссър е толкова сигурен в себе си, че е обещал напълно да обръсне главата си, ако тънкият iPhone 17 струва дори една стотинка повече от iPhone 17 Pro Max. Той също така веднъж предрече, че Apple ще преименува iOS на iPhoneOS, така че не предполагайте, че винаги е прав.

Следвайки логиката на сравнението с Macbook, Проссър вярва, че новият модел няма да се казва iPhone 17 Slim, а по-скоро iPhone 17 Air. Но тази прогноза не е част от залога за бръснене и следователно е по-малко вълнуваща. Но въз основа на други продукти на Apple името Air има смисъл.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *