Следващият Apple Watch SE е най-подходящият смарт часовник за деца

Достъпният Apple Watch ще притежава повече цветове– и пластмасов корпус. Това трябва да ги направи още по-евтини, по-здрави и по-желани за целевата група.

В началото на юли репортерът на Bloomberg Марк Гърман пусна слух, че Apple искат да направят следващия си Apple Watch SE от пластмаса. Това звучеше интересно, но и странно…до неделя, когато той обясни защо трябва да се случи това.

Apple, твърди Гурман в последния брой на своя бюлетин Power On, искат да направят SE от пластмаса, за да направят продукта по-удобен за деца. Освен потенциалното въздействие върху цената и издръжливостта, пластмасата „може да позволи по-добър избор за цвят“.

В миналото Apple понякога са използвали по-евтини версии на своите устройства като тестови субекти за по-ярки и живи цветове: по-специално iPhone 5c, който се предлагаше в зелено, синьо, розово, жълто, и по-късно iPhone XR. Но производителят никога не е прилагал този принцип към Apple Watch, въпреки че модел SE е фокусиран върху по-ниския ценови сегмент от 2020 г.

SE се предлага в Midnight (черен), Starlight (бял) и Silver, но няма да намерите цветни алтернативи. Изглежда, обаче че това е на път да се промени.

Apple представиха Apple Watch SE през 2020 г. заедно със Series 6 като достъпна алтернатива за 340 евро. В сравнение с този модел, SE нямаше няколко сензора (ЕКГ, кислород в кръвта) и нямаше по-нови функции като винаги включен дисплей и U1 ултрашироколентов чип.

През 2022 г. получи малка актуализация с по-нов процесор и по-ниска начална цена от 279 евро. Все пак му липсват много функции на по-новите часовници на Apple, включително по-голям дисплей, сензор за температура и жест с двойно докосване.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *