Това са новите продукти на Apple, които ще излязат тази есен

Дели ни само един месец от есента и началото на основния сезон на представяне на продукти на Apple. Лятото беше тихо за нови продукти, но Apple се готви за голямата есен на 2024 г., започвайки със своето събитие за iPhone 16 през септември.

Ето и списък със всички нови продукти на Apple, които ще стартират тази есен.

iPhone 16 Pro и Pro Max


iPhone 16 Pro и Pro Max са готови да предложат големи надстройки спрямо моделите от миналата година. Ето списъка с очакваните акценти:

  1. По-големи дисплеи от всякога, 6,3 инча за модела Pro и 6,9 инча за Pro Max, спрямо миналогодишните 6,1 и 6,7
  2. Специален хардуерен бутон за управление на камерата
  3. Подобрения на камерата, които включват по-добра ултраширока камера, подобрена работа при слаба светлина и 5x оптично увеличение
  4. A18 Pro чип, създаден за AI благодарение на свръхзаредения Neural Engine

iPhone 16 и 16 Plus

За разлика от Pro версиите, iPhone 16 и 16 Plus ще имат същите размери на дисплея като миналогодишните модели. Като промяна от скорошната история обаче, 16 и 16 Plus може да получат същия A18 Pro чип, който се намира в моделите Pro и Pro Max. Или може би за първи път ще видим дебют на два нови чипа за iPhone: A18 за моделите от по-ниския клас и A18 Pro във високи клас. Друга функция, която се очаква да дойде във всичките нови модели, е хардуерният бутон за функциите на камерата, често наричан „capture button“.

AirPods 4

Apple планират да пуснат не едно, а два отделни модела AirPods 4. Тези два модела ще предоставят версия с по-ниска цена и по-премиум опция, като AirPods 2 и 3 се очаква да бъдат премахнати от гамата на Apple. И двата модела AirPods 4 ще разполагат с USB-C кутии за зареждане и актуализиран дизайн на стеблото, който изглежда като смесица между AirPods Pro и AirPods 3. Твърди се, че шумопотискането е ексклузивно за модела от по-висок клас, както и опцията Find My.

AirPods Max 2


Най-накрая AirPods Max ще получат актуализация тази есен. AirPods Max 2 ще преминат от Lightning към USB-C зареждане и вероятно ще получат няколко от функциите, които понастоящем са ексклузивни за AirPods Pro 2, като Adaptive Audio, Conversation Awareness и Personalized Audio.

Apple Watch Series 10

Двата стандартни размера на Apple Watch стават още по-големи. По-малкият часовник ще бъде приблизително с размера на сегашния по-голям модел, за да съответства на размера на екрана на Ultra. Корпусът на устройството също намалява и ще се похвали с по-мощен чип, който може да постави основите на Apple Intelligence в бъдеще. Сензори свързани със здравето за откриване на хипертония и сънна апнея също са възможности.

Apple Watch Ultra 3

Apple Watch Ultra се оказа хит за компанията, с годишни актуализации, предлагани от дебюта му през 2022 г. Не се знае много за тазгодишния Apple Watch Ultra 3. Със сигурност ще съответства поне на новите възможности на моделите Series 10, включително по-бърз чип, който е по-добре оборудван за AI. Може да получим и нови сензори свързани със здравето. Също така най-вероятно ще се появи нов цвят- Space Black Titanium.

M4 MacBook Pro

Изключителното представяне на iPad Pro като единственото устройство на Apple с чип M4 скоро ще приключи. В този случай се очаква Apple да предоставят нови модели MacBook Pro, които включват M4, M4 Pro и M4 Max.

iPad mini 7

iPad mini не е актуализиран от 2021 г., но изглежда скоро това ще се промени. След 2023 г. без iPad, Apple планират да актуализират цялата си гама тази година, включително mini. Може би iPad mini дори ще премине към чип M-class за съвместимост с функциите на Apple Intelligence.

iPad 11-то поколение

За да изпълнят мисията си за актуализиране на пълната гама iPad тази година, Apple ще предоставят и нов базов модел iPad. Малко се знае за това ново устройство, но със сигурност очаквайте по-нов, по-мощен чип. Може би и някои подобрения на Apple Pencil.

M4 Mac mini с нов дизайн

Apple имат големи – или трябва да кажем малки – планове за тазгодишната актуализация на Mac mini. Новият Mac mini ще получи чип M4, като идва и опция M4 Pro. Но по-съществената новина е, че продуктът получава основен хардуерен редизайн. Съобщава се, че новият mini ще бъде драстично по-малък, по-близък по размер до съществуващия Apple TV 4K.

M4 iMac

Apple също се очаква да пуснат M4 iMac преди края на 2024 г. За разлика от Mac mini, новият iMac не се очаква да получи редизайн или други значими нови функции. Надяваме се, че този път ще получим поне USB-C аксесоари.

Носят се слухове за нови домашни устройства, които Apple обмислят да пуснат. Единият е актуализиран Apple TV 4K с по-добър чип, друг е промяна на дизайна на HomePod с LCD дисплей отгоре. Но ще трябва да изчакаме и да видим какво в действителност ще представят Apple през септември.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *