Таблетите може да изместят телевизорите в следващите 10 години

iPad ще замести големите телевизори, които потребителите купуват за своите всекидневни, предричат анализатори, следящи промените на потребителския пазар. Трудно е да си представим хола без телевизор, но пък истината е, че все по-голяма част от притежателите на таблети изоставят канапето за да гледат любимите си предавания в леглото чрез услугите за стрийминг на съдържание онлайн.

Според новата прогноза, причината, поради която телевизорите ще стават все по-непопулярни, ще е един нов, индивидуален подход към представяне на съдържанието. Възможно е, ако не до пет години, то поне до десетилетие, традиционните вечери пред телевизора да бъдат заменени от самостоятелно гледане на предавания на таблетите си. Това със сигурност е неприятна новина не само заради продажбите на телевизори, но и за всички потребители, за които гледането на телевизия е групово преживяване или семейна традиция.

Изглежда че до 20 години, потребителите вече няма да възприемат размера на телевизорите като тяхно предимство, а дори може и да изоставят напълно големите дисплеи за всекидневната. Те няма да престанат да съществуват, също както и големите високоговорители, които бяха популярни преди време, а сега само отбрана група от меломани закупуват такива. Таблетите, обаче са изключително удобни за гледане на филми и телевизионни предавания, тъй като заемат голяма част от зрителната ни зона и доставят качествен звук.

Източник: http://www.kaldata.com/

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *