Стив Джобс – експонат в Музей на компютърна история

Computer History Museum обяви публикуването на нов „експонат“ – легендарния създател на Apple – Стив Джобс.

Озаглавена „Стив Джобс… Първи, Последен, Още нещо…“ публикацията проследява живота на Стив Джобс от ранните му години когато създава „Сини Кутии“ с партньора си Стив Возняк – устройства които позволяват провеждане на безплатни телефонни разговори – до водач на най-голямата компания в света.

Изложени са редки снимки на Джобс от 80-те представящи ранните дни на Apple. „Нямахме идея какво ще правят хората с тези неща“ казва Джобс във видео за компютъра Apple II от 1977г., който превръща Apple в голяма технологична компания.

„От думите на Джобс става ясно как късмета и уменията изиграват голяма роля при създаването на Apple“ казва Dag Spicer, старши ръководител в CHM. „Също така виждаме колко фокусиран, ясен и убедителен може да бъде Джобс, дори на този ранен етап“. Джобс, който явно осъзнава и оценява това което Apple може да бъде, отбелязва: „Поради някаква откачена причина, двама души от Лос Алтос и Купертино, Калифорния, успяха да направят нещо, което милион други хора биха желали.“

Показани са предмети от постоянната колекция на Музея, който притежава над 100 000 артефакта, включително 3000 предмета създадени от Apple. Налични са също фотографии на Джобс и описание на живота му. Други уникални и важни ранни документи на Apple са първоначалното предложение за основаването на Apple както и бизнес планът за Macintosh – също част от постоянната колекция на Музея.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *