Преглед на Apple AirPods 4 с Active Noise Cancellation: Функции от по-висок клас за всички

Когато са в ухото, на пръв поглед Apple AirPods 4 с Active Noise Cancellation може да не изглеждат много по-различно от AirPods от трето поколение. Въпреки това, дизайнът е оптимизиран за по-добро прилягане, докато вътрешният хардуер е надстроен, като много от най-добрите характеристики на AirPods Pro 2 се просмукват в новите базови слушалки на Apple, което ги прави изкушаваща опция сред най-добрите AirPods.

От една страна, и двата стила на AirPods 4 – тези и стандартната версия, която не предлага шумопотискане – се захранват от направения от Apple H2 чип, който удължава живота на батерията, осигурява отлично аудио възпроизвеждане и осигурява достатъчно конски сили за Apple предлагат адаптивно аудио на AirPods 4 с Active Noise Cancellation.

Въпреки че не блокира изцяло света около вас по начина, по който го правят най-добрите шумопотискащи слушалки – не забравяйте, че това са слушалки с отворено ухо – когато се сдвои с музика, може да намали силните шумове, като Neural Engine, до драстично намален звук.

Мисля, че хората, които желаят способността да блокират света около себе си, без да затварят напълно ухото, ще намерят хубава средна позиция тук. Режимът на прозрачност, както и начина, по който те улавят гласа на потребителя, е много добре направен и звучи невероятно естествено.

Също така ще можете да отговаряте или отказвате повиквания с поклащане на глава и натискане на лостовете за лесно управление, различно от регулиране на силата на звука. За съжаление, възможността за плъзгане, за да промените силата на звука, не се процеди от AirPods Pro 2. Въпреки това, отличното аудио качество с широка звукова сцена го направи и това е съчетано с поддръжка за персонализирано пространствено аудио.

Като цяло, AirPods 4 с Active Noise Cancellation имат малко повече смисъл в сравнение с началното ниво за цената и осигуряват известна надеждност за бъдещето, но също така оказват влияние.

Преглед на Apple AirPods 4 с активно шумопотискане: Спецификации

Подобно на AirPods Pro 2, AirPods Max или дори модела от трето поколение, който те заменят, AirPods 4 – със или без активно шумопотискане – предлагат няколко полезни функции, които ги правят отличен избор за всеки с iPhone, или който по друг начин е инвестирал в екосистемата на устройствата на Apple.

След като разопаковате, трябва да отворите капака и да задържите AirPods 4 близо до вашия iPhone, за да започнете процеса на сдвояване. Ще видите подкана да се появява в долната половина на вашия екран и можете да щракнете върху „Свързване“, за да сдвоите AirPods 4 с вашия iPhone и вашия iCloud акаунт за лесно синхронизиране между устройствата. Открих, че завършването на този процес отнема само няколко секунди.

Бързото сдвояване и бързото превключване между устройства отдавна са основни за AirPods, като първото датира от първото поколение и се представя добре тук. Веднага след сдвояването успях да започна да слушам на моя iPhone и можех бързо да превключа към слушане на аудио на 14-инчов MacBook Pro или iPad. Различните платформи на Apple дори автоматично ще превключват вашите AirPods между устройства въз основа на това, което активно използвате или възпроизвеждате аудио, но открих, че това е малко по-малко полезно.

Една много полезна функция тук обаче е пристигането на управление с жестове. За първи път обявени като надстройка за AirPods Pro 2nd Generation на WWDC на Apple през юни, тези жестове с глава стартират в първия ден с AirPods 4, което ви позволява лесно да отговорите или отхвърлите повикване с просто поклащане на глава. Само през няколкото дни на използване на AirPods 4 това ми беше полезно няколко пъти, особено когато ръцете ми са пълни или се разхождам из града. Работи за телефонни обаждания, FaceTime и други приложения за обаждания, които използват API на Apple.

Освен да кимнете с глава или да кажете „да“ или „не“, можете също да натиснете стъблата или да натиснете и задържите, за да задействате

ger няколко действия. Еднократно натискане ви позволява да възпроизвеждате или спирате на пауза, докато продължително натискане ви позволява да избирате режими на слушане. Въпреки че тези слушалки с отворено ухо няма да ви изолират напълно от заобикалящата ви среда, AirPods 4 предлагат режими на активно шумопотискане, прозрачност и адаптивно аудио (смесване на тези два). Не можете обаче да плъзнете или да плъзнете надолу по стеблото, за да регулирате силата на звука – възможността да направите това на AirPods 4 е супер удобна, но изглежда Apple иска да запази тази функция за своите водещи слушалки.

Чипът H2 на Apple – същият чип в AirPods Pro – захранва всички тези функции, както и микрофоните, персонализираните алгоритми и сензорите. Както писах в практическото си ревю, след като изпробвах AirPods 4 с Active Noise Cancellation веднага след старта, за да успокоя шумно пространство, те предлагат наистина впечатляващо шумопотискане за слушалки с отворено ухо или слушалки, които не са напълно запечатайте ухото. В това пространство, с включен ANC, звукът от претъпканото пространство беше заглушен и когато възпроизвеждането на музика започна, беше почти утихнало.

В самолет беше почти същото изживяване – можете да получите малко спокойствие и тишина с тях, но те няма да заглушат напълно шума от околната среда, както AirPods Pro. Част от това може да се дължи на факта, че тялото ви усеща вибрации и иска да ги съчетае със звук, но мисля, че друг фактор е, че без пълното уплътнение и докато движите главата си, околният звук има повече възможности да проникне в ухото ви . Резултатът е, че AirPods 4 блокират по-голямата част от звука, но в самолет – или влак – пак ще чуете рев на двигателя и дори някакъв шум от кабината. Все пак, те ефективно блокират много шум.

Дълго мислех, че AirPods Pro предлагат най-добрия режим на прозрачност, в който те интелигентно пропускат звуците от околната среда и намаляват децибелите, за да не навредят на ушите ви. Мисля обаче, че AirPods 4 изпреварват тези – с активиран тук режим на прозрачност, всяко усещане за роботизация или шум, който се предава, е почти премахнато; с включена осведоменост за разговора, можете също ефективно да водите разговори с хора съвсем естествено, като понякога дори забравяте, че те са в ушите ви. Вашият собствен глас, или в този случай моят глас, звучи малко по-естествено и по-малко обработено.

Преглед на Apple AirPods 4 с Active Noise Cancellation: Дизайн

AirPods 4 с Active Noise Cancellation не се отдалечават твърде много от работещата формула на другите истински безжични слушалки на Apple. Те избират къси дръжки като AirPods Pro или AirPods 3rd Generation, които те директно заменят. Извитата част от твърда пластмаса, която стои в ухото ви, е леко преработена и сега е по-извита, за да осигури по-добро прилягане в ухото.

Намерих AirPods 4 за доста удобни в ушите ми. Носих ги удобно повече от четири часа и половина по време на полет и безброй часове с периодична употреба по време на работа. Те все още просто щъкат в ухото ви и остават там. Никога не са ми падали, независимо дали по време на турбулентен полет, докато тренирам или докато се разхождам на закрито и навън в оживен град.

(Изображение: Future/Lance Ulanoff)
Калъфът е направо малък предвид по-малкия отпечатък, който заемат левият и десният AirPods 4 с Active Noise Cancellation. Той е много по-малък от калъфа AirPods Pro 2nd Generation и дори калъфа за по-евтините AirPods 4 и е по-къс от калъфа на AirPods 2nd Generation. Все още го отваряте, за да извадите или поставите обратно своите AirPods 4, а отпред има многофункционална светлинен индикатор.

Въпреки това няма бутон за връщане назад на задната кутия за лесно сдвояване. Вместо това ще натиснете два пъти гърба, за да задействате сдвояване за други устройства, включително такива, които не са на Apple. Това е великденско яйце, което Apple трябва да рекламира малко повече.

За да заредите AirPods 4, можете да ги включите през USB-C, въпреки че в кутията вече няма зарядно устройство. Ако вземете AirPods 4 с Active Noise Cancellation, можете също да ги поставите на всяко Qi-безжично зарядно устройство или шайба за зареждане на Apple Watch.

При моето тестване открих, че с активирано активно шумопотискане, прозрачно или адаптивно аудио ще получите около четири часа и 15 до 20 минути употреба. Това надхвърля обещаните от Apple четири часа възпроизвеждане с активиран режим на слушане. Без включен режим можете да получите около пет до пет часа и половина възпроизвеждане, в зависимост от силата на звука, на който слушате. Бързо петминутно зареждане в калъфа осигурява и поне час слушане.

Преглед на Apple AirPods 4 с Active Noise Cancellation: Качество на звука

За да обобщим, AirPods 4 по същество звучат толкова добре, колкото AirPods Pro 2nd Generation и, както при техните предшественици, това е без пъпките, осигуряващи истинско уплътнение на ухото. Има ясен и богат аудио микс с доста широк звук

ge, но истинската целувка на главния готвач тук ще бъде поддръжката на Spatial Audio.

Захранването на аудио изживяването е Adaptive EQ чрез H2 чипа, а изтласкването на звука е персонализирано задвижване с голямо отклонение и усилвател с висок динамичен диапазон. Също така си струва да се отбележи, че има един H2 чип във всяка пъпка, като аудиото се изпраща през Bluetooth 5.3 от свързаното устройство.

Всичко това се събира, за да ви даде балансирано представяне на песента, която слушате, но ако слушате нещо, което бумти с по-голяма сила, AirPods 4 с Active Noise Cancellationняма да се свенят от повишаването на долния клас или наистина предлага изненадващо количество бас за слушалки с такъв размер. Например, с Burnin’ Train от Bruce Springsteen, песента започва с нарастващ китарен риф, към който бързо се присъединяват барабани, пиано и вокали в целия звуков спектър – звучи звуково тук и без загуба чрез Apple Music, аз не забележете изкривяване или пропуски.

С поп/EDM песен като Apple от Charli XCX, можете да видите как AirPods 4 се справят с наслояване на звука, с изненадващо рязка басова песен, която не се изкривява с вокалите на певеца на върха при по-високи честоти, с различни електрически удари в между. AirPods 4 са склонни да се справят добре с почти всички жанрове и дори без пълно запечатване, осигуряват страхотен балансиран микс, въпреки че при по-високи обеми ще имате известно изтичане на звук.

Spatial Audio тук по същество се отървава от левия и десния канал на стереото, като различни елементи от песен текат около вас. Това е по-завладяващо слушане и внедряването на Apple тук е отлично. Особено обичам да го въртя с песен на живо, но мисля, че албумната версия на Down On The Corner от Creedence Clearwater Revival е един от най-добрите примери. Да не говорим, че работи и с някои филми и телевизионни предавания, за да ви постави точно в центъра на действието.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *