Намерете изгубеното си дистанционно за Apple TV

Вашият iPhone ще получи куп нови функции, когато iOS 17 излезе тази есен. Има големи актуализации на приложения като FaceTime и iMessage. Има приложение Journal за здраве и нов режим на готовност, който ще ви позволи да превърнете своя iPhone в интелигентен дисплей. AirDrop и SharePlay също получават някои нови възможности.

Едно нещо, което може би сте пропуснали в цялата шумотевица около събитието WWDC на Apple – особено когато всички погледи са насочени към очилата Vision Pro и 15-инчовия M2 MacBook Air – е, че Siri всъщност също получава доста актуализации. Получава по-разширени способности и губи „Hey“ при искане на гласови команди.

Вече няма да се налага да казвате „Hey, Siri“, а просто „Siri“

Apple опростява начина за използване на гласови команди. Вече няма да се налага да казвате „Hey, Siri“, за да активирате Siri — просто ще трябва да кажете „Siri“. Този актуализиран начин на взаимодействие със Siri ще превключи по подразбиране на iOS 17 (както и на актуализираните операционни системи за iPad, Macs и други устройства на Apple). Ако не харесвате тази промяна и искате задействащата фраза все още да бъде „Hey Siri“ вместо „Siri“, ще можете да я превключите обратно чрез приложението Настройки.

Ще можете да правите последователни заявки, без да казвате „Siri“ отново

За първи път ще можете да задавате множество въпроси на Siri, без да е необходимо да казвате „Siri“ за всяка нова заявка. Например, ще можете да кажете „Siri, какво е времето?“ последвано от „включи светлината ми“ и гласовият асистент ще може да обработи и двете команди. Тази възможност за обработка на последователни или множество заявки с една гласова команда ще бъде нова за устройствата на Apple тази есен, въпреки че това е нещо, което както Alexa, така и Google Assistant успяха да направят от известно време.

Siri ще може да задава няколко таймера наведнъж

Да, отне много повече време, отколкото трябваше, но iOS 17 ще предостави много желана функция: възможността да зададете няколко таймера наведнъж. Ще можете да задавате таймери с приложението Clock или да използвате Siri; просто ще трябва да кажете „Siri, set new timer“, докато съществуващ таймер работи. И ще можете да видите всички таймери, които сте пуснали на заключения екран на вашия iPhone.

Siri ще може да ви помогне да намерите вашето изгубено дистанционно за Apple TV

Ако постоянно губите дистанционното на вашия Apple TV, има добра новина: Apple ще улесни намирането му. Когато новите софтуерни актуализации се пуснат тази есен, вашето дистанционно за Apple TV ще получи поддръжка за Find My, така че, подобно на AirTag, ще можете да използвате приложението Find My, за да намерите дистанционното. Ще можете също да използвате гласови команди на Siri, за да намерите дистанционното, въпреки че подробностите за това как точно ще работи това са малко неясни в момента. Възможно е команда на Siri просто да отвори приложението Find My или може би ще инициира звуков сигнал на дистанционното, за да ви помогне да го намерите.

Ще получите визуални резултати от Siri, когато вашият iPhone е в режим на готовност

Режимът на готовност е нова функция, идваща с iOS 17, която ефективно превръща вашия iPhone в интелигентен дисплей, интелигентен будилник или цифрова рамка за картина. Това ще изисква свързване към кабелна или безжична стойка за зареждане и позициониране на вашия iPhone хоризонтално. Когато е в режим на готовност, вашият iPhone ще показва повече информация за приложения и ще бъде по-скоро изживяване на „цял екран“. Ще има и персонализирани циферблати, където можете да избирате кои джаджи да се показват. По отношение на Siri, режимът на готовност обещава да осигури по-визуално изживяване. Когато дадете команда „Siri“, резултатите ще се появят на екрана и ще бъдат оптимизирани за режим на готовност.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *