Всяка Magic Keyboard, която Apple произвежда в момента

Magic Keyboard е безжичната клавиатура, която Apple проектира да работи перфектно с цялата си линия Mac, но може лесно да се сдвои и с iPad, Apple TV или iPhone. Клавиатурата „Magic“ беше представена за първи път през 2015 г. като наследник на безжичната клавиатура на Apple, последната от която се зареждаше чрез батерии, а не чрез Lightning кабел.

Красотата на Magic Keyboard е, че това е точно същата клавиатура, която е интегрирана в най-новите MacBook Air и MacBook Pro, и Apple също я включва, когато купувате iMac. Клавиатурата има същата подредба, същите превключватели и клавиши — това е същото изживяване.

Разбира се, Magic Keyboard, пусната през 2015 г., не е същата днешна Magic Keyboard. Най-забележителната промяна е, че от средата на 2020 г. Apple замени пеперудените превключватели с нисък ход на Magic Keyboard — които бяха широко критикувани, защото бяха толкова податливи на грешки — с текущата Magic Keyboard с ножични превключватели с кликване. Но Apple също интегрира най-новите Magic Keyboards с други функции, като Touch ID, и те вече се предлагат в различни цветове. Има дори Magic Keyboard, която е специално проектирана за 10,9″ iPad Air и 11″ iPad Pro, както и една за 12,9″ iPad Pro.

Apple представи първата Magic Keyboard с Touch ID, когато представи и преработените iMacs с новите чипове M1 през 2021 г. Това са първите (и единствени) Magic Keyboards, които се предлагат в цветове като синьо, зелено, червено, оранжево и жълто. Важно е обаче да се отбележи, че Touch ID на тези конкретни Magic Keyboards ще работи само на устройство, което има M1 на Apple (или по-нов чипсет M2). Освен това Apple не продава отделно тези цветни клавиатури Magic Keyboards — можете да получите само една, ако закупите 24″ iMac.

Magic Keyboard

Това е най-базовата Magic Keyboard на Apple за начално ниво. Това е малка и сравнително преносима опция и е подходяща за всеки по-стар Mac, който няма Apple силикон. Предлага се само в бял цвят.

Magic Keyboard with Numeric Keypad

Налична единствено в бяло и е с 42лв. по-скъпа от обикновената, заради добавянето на цифрова клавиатура.

Magic Keyboard with Touch ID

Голямото предимство на тази Magic Keyboard, пусната в края на 2021 г., е, че има интегриран бутон за Touch ID, така че можете да отключите компютъра, без да въвеждате парола или PIN. Touch ID обаче работи само ако е сдвоен с Mac компютър, който има силикон на Apple (като чипсет M1 или M2). Клавиатурата все още ще работи с по-стар Mac, базиран на Intel, но Touch ID няма.

Magic Keyboard with Touch ID and Numeric Keyboard

Бутонът Touch ID работи само когато е сдвоен с Mac, който има чип М1 или М2 на Apple. Предлага се в бяло или черно, но черната е по-скъпа.

Magic Keyboard for 11″ iPad Pro and 10.9″ iPad Air

Magic Keyboard е най-модерният аксесоар, който Apple някога е правил за своята линия iPad. Това наистина е единствената клавиатура, която е предназначена да накара вашия iPad да се превърне в MacBook. Предлага се в черен и бял цвят.

Magic Keyboard for 12.9″ iPad Pro

Това е същата Magic Keyboard като по-горе, само че е малко по-голяма, за да може да пасне на 12,9″ iPad Pro.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *