Моделите iPhone 16 Pro ще притежават OLED панели „M14“

Samsung ще достави на Apple OLED панели за iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max, които използват нови материали, известни като „M14“, съобщава The Elec. Тези органични материали определят цвета, живота и яркостта на дисплея.

Разбираемо е, че iPhone 16 Pro и Pro Max на Apple, които ще бъдат пуснати през втората половина на годината, също ще разполагат с набор от материали M14. Серията iPhone 16 ще се предлага в четири модела: 6,1-инчов стандартен модел, 6,7-инчов Plus модел, 6,3-инчов Pro модел и 6,9-инчов Pro Max модел. Samsung Display ще достави панели и за четирите модела, като новите материали M14 ще бъдат използвани в моделите Pro и Pro Max, докато стандартните модели и моделите Plus ще използват материалите от предишното поколение M12.

Комплектът от материали M14 е най-модерното предложение на Samsung и се казва, че осигурява по-висока производителност по отношение на яркост и продължителност на живота. Duksan Neolux предполагаемо ще осигури червените и зелените излъчващи материали, Red Prime и Green Prime, както и спомагателния материал Hole Transport Layer (HTL). Samsung SDI ще достави Green Host, а LG Chem ще достави Hole Blocking Layer (a-ETL) и Electron Transport Layer (ETL).

Този доклад е в съответствие с по-ранно изтичане на информация от Instant Digital, според което iPhone 16 Pro ще има 20% по-ярък дисплей. Това може да постави iPhone 16 Pro на 1200 нита стандартна яркост.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *