Каква нова актуализация има софтуера на AirPods?

Вчера Apple започнаха да пускат нови актуализации на фърмуера за всички свои модели AirPods, както и избрани слушалки Beats. В нова актуализация, публикувана на техния уебсайт, Apple казват, че тези нови актуализации на фърмуера адресират проблемът с Bluetooth, който може да направи по-лесно присвояването от други хора на вашите AirPods или Beats.

Нови актуализации на фърмуера ще бъдат включени за AirPods 2, AirPods 3, AirPods Pro, AirPods Max, Powerbeats Pro и Beats Fit Pro. Ето и най-новите версии на фърмуера за AirPods след тази актуализация:

AirPods Pro (2-ро поколение) с кутия за зареждане MagSafe (USB-C): 6.5.8 (6F8)
AirPods Pro (2-ро поколение) с кутия за зареждане MagSafe (Lightning): 6.5.8 (6F8)
AirPods Pro (1-во поколение): 6A326
AirPods (3-то поколение): 6A326
AirPods (2-ро поколение): 6A326
AirPods Max: 6A326
AirPods (първо поколение): 6.8.8
Beats Fit Pro: 6F8
Powerbeats Pro: 6F8

Бележките по изданието на Apple за новите актуализации на AirPods и Beats твърдят, че те съдържат „корекции на грешки и други подобрения“. На своя уебсайт за сигурност обаче Apple има по-конкретни подробности за подобренията.

Какъв е бил всъщност проблемът?

Когато слушалките ви търсят да се свържат към някое от предишните ви сдвоени устройства, хакер в обхвата на Bluetooth може да успее да промени желаното устройство източник и да получи достъп до вашите слушалки

За да проверите версията на фърмуера на AirPods:

Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
Придвижете се до менюто „Bluetooth“.
Намерете своите AirPods в списъка с устройства
Докоснете „i“ до тях
Вижте номера на „Firmware Version“.
Не е възможно ръчно да актуализирате фърмуера на AirPods или Beats. Apple казват, че вашите AirPods ще се актуализират сами, когато се зареждат и в обхвата на Bluetooth на вашия iPhone, iPad или Mac, който е свързан с Wi-Fi.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *