Ето как Apple искат да избегнат прегряването на iPhone 16

Твърди се, че новият модел има по-добро управление на температурата, след като iPhone 15 (Pro) очевидно имаше от проблеми.

Съобщава се, че настоящият iPhone 15 има проблеми с повишаването на температурата при определени обстоятелства: устройството просто става твърде горещо. Проблемът очевидно засяга основно серията Pro от текущото поколение, например има няколко публикации в Reddit за проблеми с прегряването на тези iPhone. Няколко страници в дискусионните форуми на Apple също са пълни със съобщения от потребители, че техният iPhone 15 (Pro) прегрява.

Не е известно дали тези проблеми с прегряването са причинени единствено от по-мощния процесор A17 Pro, но заключението е очевидно, тъй като повечето публикации се отнасят за серията iPhone 15 Pro.

Apple искат да предотвратят подобни проблеми в следващото поколение. Според доклади от „The Information“ (чрез „Macrumors“), производителят работи върху подобрено управление на топлината за iPhone 16. Новите смартфони ще имат по-голям графитен слой вътре в корпуса, който трябва да разсейва по-добре получената топлина.

Очевидно Apple следват констатациите от дизайна на iPad, защото през май 2024 г. отговорните лица в Apple разкриха как iPad Pro M4 успя да стане толкова тънък и все пак да остане стабилен и хладен: допълнителна метална плоча е вградена в корпуса над дънната платка , това предотвратява случайно огъване на корпуса, но и разсейва топлината от дънната платка.

При iPhone Apple не трябва да предотвратяват деформация, тъй като задната част, както и предната част, е направена от стъкло, което не се огъва толкова лесно, колкото алуминия. Генерирането на топлина вероятно ще остане проблем, с който производителите ще трябва да се борят, тъй като процесорите и другите вътрешни компоненти стават все по-малки, по-мощни и по-топли.

Няма да спекулираме за вграден вентилатор в iPhone, но има пазар за охлаждащи аксесоари, предназначени специално за таблети и смартфони. Разбира се, по-голямата част от тези вентилатори се доставят с RGB осветление, тъй като мобилните игри най-вероятно ще доведат до границите на производителността на хардуера в ежедневието.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *