Доставките на MacBook Air намаляват

За тези от вас, които са готови да платят повече за още повече мобилност от тази на която можете да се наслаждавате с 13-инчов MacBook или MacBook Pro, ето нещо, което би могло да представляват интерес за вас: Доставките на супер-тънки, ултра-портативни MacBook Air са с тенденция към намаляване, както за Amazon, така и за MacMall, MacConnection и Apple оторизираните риселъри.

Какво означава всичко това?

Нормално за Apple при намаляване на бройките от определен продукт в магазините, възможни са една от двете причини: или Apple има проблеми с доставчиците си и не може да отговори на потребителското търсене за даден продукт, или, по-вероятния сценарий – Apple ще прекрати или ще обнови продуктова линия. Конкретно в този случай, с оглед на това че е октомври, внезапния недостиг на лаптопи MacBook Air означава, че Купертино вероятно ще ни „изненада“ с основен ремонт на продуктовата линия от изящни, тънки лаптопи, точно навреме за предстоящите коледни и новогодишни празници. Това няма да е първия път, когато Стив Джобс и компания отприщват нови играчки по това време на годината. През 2009 г. бяхме посрещнати с новината за Apple Unibody технологията. По същия начин, една година преди това, Apple отново проведе събитие в средата на октомври за да обяви последните актуализации на линията MacBook.

Може би в идните дни ще разберем дали слуховете, че Apple ще „отреже“ екрана на MacBook Air до 11,6-инчов размер, са верни или не. Като предложи лаптоп с по-малък профил, който може да се похвали със същата Unibody технология като останалите Apple лаптопи, компанията от Купертино би могла да намери ниша – тези, които се нуждаят от силата на Mac и скромния размер на евтин PC нетбук.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *