Джони Айв преработва дизайна на грамофона Linn Sondek LP12 за неговата 50-годишнина

Бившият главен дизайнер на Apple Джони Айв направи актуализация на грамофон на марката Linn’s Sondek LP12 навреме за неговата 50-та годишнина.

Айв отговаряше за няколко поколения iPod по време на престоя си в Apple. Дизайнерът работи върху грамофона LP12-50 с новото си студио LoveFrom.

Най-забележимата намеса на Айв е в дизайна на първичния превключвател, който е направен кръгъл и плосък, и с по-закръглената форма на платката под рамото.

Прахозащитното покритие, пантите и значката също са леко променени, докато Айв казва, че инженерите на Linn също са разработили цокъл с напълно нов производствен подход.

Айв обясни, че е фен на марката Linn от началото на 20-те си години, когато посетил тяхната фабрика южно от Глазгоу, която е проектирана от британския архитект Ричард Роджърс и където производителят произвежда всичките си продукти.

„Винаги съм изпитвал дълбока любов към музиката и съм имал прекрасната възможност и привилегията да проектирам редица различни музикални плейъри и слушалки – най-вече множеството поколения iPod, докато работех като главен дизайнер към Apple“, казва той.

„Видях в Лин вдъхновяваща страст към музиката и красиво направени продукти.“ добавя Айв.

Айв също казва, че разработката на продукта му е доставяло удоволствие. Прахозащитното покритие, пантите и значката също са леко променени, докато Айв казва, че инженерите на Linn също са разработили цокъл с напълно нов производствен подход .

Сътрудничеството на Linn и LoveFrom започна, след като Айв се обърна към компанията миналата година, според изпълнителния директор на Linn Gilad Тифунбрун.

Той добави, че полученият продукт съчетава „веднага разпознаваемия и емблематичен“ дизайнерски стил на Айв с технологичните иновации на екипа на Linn.

„Той не само създава най-доброто възпроизвеждане на винил, което някога сме постигали, но също така е голяма радост да се гледа и да се взаимодейства с него“, каза Тифенбрун.

Sondek LP12 е водещият продукт на Linn и веднъж беше избран за най-важния hi-fi компонент, продаван някога от рецензентите на списание Hi-Fi Choice.

Той е изобретен от бащата на Тифунбрун, Ивор, който вярва, че грамофонът е най-важният компонент на всяка аудио система от висок клас.

„Грамофонът Sondek LP12 на баща ми Ивор направи революция в hi-fi индустрията“, казва Тифенбрун.

Linn x LoveFrom LP12-50 пуснат продукта в ограничено количество от 250 артикула и ще се предлага с избор от дърво или бяло покритие.

Айв се присъединява към Apple през 1992 г. и е известен с това, че е работил в сътрудничество със Стив Джобс за дизайна на оригиналния iPhone, iMac и iPod. Той напусна компанията и основа LoveFrom с приятеля си Марк Нюсън през 2019 г.

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *