Ще създадат ли Apple робот или идеята ще свърши както Apple Car

Тази седмица научихме, че Apple насочва известно внимание към персоналната роботика след спирането на усилията си за Apple Car.

Съобщава се, че Apple проучват два лични роботизирани продукта, „мобилен робот, който може да следва потребителите из домовете им“ и „усъвършенствано настолно домашно устройство, което използва роботика, за да движи дисплей“ (от Марк Гърман).

Вторият напредва в развитието си, но и двата ще се нуждаят от одобрението на ръководителите на Apple, преди да се превърнат в работещи устройства.

Според друг източник „един наистина полезен и способен домашен робот е дори по-голямо предизвикателство от автономна кола“. Защо?

Първо, мечтата за персонален робот е напреднала по-малко от автономните превозни средства през последните 100 години, откакто хората започнаха да мечтаят за тези технологии.
Второ, един наистина полезен домашен робот ще трябва да надхвърли значително това, което могат да правят настоящите продукти, като прахосмукачки роботи, интелигентни домашни устройства и т.н., и да има цена по начин, който би си струвал (за определен период от време) в сравнение с наемането на почистващ препарат за дома обслужване.
Въпреки това, само защото не сме виждали забележителен растеж в личната роботика през последните десетилетия и има забележителни предизвикателства пред създаването на продукт за масовия пазар, не означава, че има нулев шанс Apple да го разбере.

Може би Apple, съчетавайки хардуерния си опит с AI от следващо поколение, може да се справят с аз и задача.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *